**Önceki gün Batman Çayı üzerindeki köprüde 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 3 kişinin yaralandığı korkunç kazada TIR’ın çarpmasıyla özel otomobil, köprüden akarsuyun kıyısına düştü. Yıllardır duble yol çalışmalarının bitirilemediği karayolu adeta ‘ölüm yolu’na dönüştü.

**Işıklandırmanın olmadığı ve 1994’te yapılan dar köprünün genişletilmesini isteyen vatandaşlar: “Yıllar öncesinde de benzeri bir kaza daha olmuştu. Karayolları Bölge Müdürlüğü bu köprünün yanına yeni bir köprü kazandırmalı” diyorlar.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Batman-Diyarbakır karayolu Batman köprüsünde önceki akşam meydana gelen zincirleme trafik kazasında biri çocuk iki kişi hayatını kaybetti. Feci kazada TIR, Batman köprüsünde 03 ABR 849 plakalı traktörle çarpıştı. Zincirleme kazada daha sonra 06 BVN 395 plakalı otomobil köprüden Batman Çayı kıyısına uçtu. Kazada 12 yaşındaki Faruk Gün ve 25 yaşındaki Ercan Kılınç hayatını kaybetti. Deniz Atiç, TIR şoförü Selahattin Uduran ve Erinç Özdemir ise yaralandı. Yaralılar, Batman’daki hastanelerde tedavi altına alındı. Kaza sonrası Batman girişi, uzun süre trafiğe kapatıldı.

BATMAN KÖPRÜSÜ GENİŞLETİLMELİ
Batman Çayı üzerindeki köprünün ‘dar’ olması ve karayolundaki genişletme çalışmalarının yıllardır bitirilmemesi karayolunu adeta ‘Ölüm yolu’na çevirdi. Işıklandırmanın da yetersiz olduğu Batman girişinde sık sık ölümlü kazalar meydana geliyor. Önceki akşam Batman köprüsündeki feci kaza sonrası gözler yeniden Karayolları Bölge Müdürlüğüne çevrildi. 1994 Yılında yapılan köprünün, trafiğin yoğun olduğu güzergaha yetersiz kaldığına dikkat çeken vatandaşlar, şunları kaydettiler: “Yıllar öncesinde de aynı yerde benzeri bir trafik kazası daha yaşanmıştı. Karayolları dar olan bu köprünün yanına yeni bir köprü daha yapmalıdır. Van-Bitlis güzergahından gelen tır ve ağır tonajlı araçlar bu köprü güzergahını kullanıyor. Batman-Diyarbakır karayolu yeni yapıldığında o günün şartlarına göre yapılan bu köprü artık yetersiz kalıyor. Karayolları bu köprüye bir an önce el atmalı ve yoldaki çalışmaları bir an önce tamamlamalıdır.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim