**20 Yıldır her Ramazan’da bedava ekmeğin dağıtıldığı fırın önü ana-baba gününe dönüşüyor. Fırıncı Şerafettin Yüce, kuyruk oluşmaması için ekmekleri tek tek dar gelirlilere dağıttığını belirterek; “Keşke bu manzaralar olmasaydı ama hayırseverlerin bağışlarıyla her gün 500 dar gelirliye ekmek veriyoruz” dedi.
SIĞINMACILAR EKMEK KUYRUĞUNDA
Batman’ın Meydan Mahallesi Fatih cami sokağında 20 yıldır Ramazan ayında bedava ekmeğin dağıtıldığı Güler ekmek fırını işletmecisi Şerafettin Yüce, ekmek kuyruğuna girenlere tek tek ekmek uzatıyor. Geçen yıl 30 bin adet bedava ekmeği dağıttıklarını belirten fırıncı Yüce; “11 Ayın sultanı Ramazan ayında hayırseverlerin verdikleri bağışlarla bedava ekmeği fırınımıza gelenlere veriyoruz. İftardan 3.5 saat önce fırın önünde bekleyenler arasında Suriyeli ve Afganlı sığınmacılar da var. Bir de Batman’da kimsesiz aileler de ekmekten yararlanıyor. Keşke bu manzara olmasaydı, bu manzara bizi de üzüyor. Her Ramazan’da bedava ekmek vermeyi gelenekselleştirdik. Her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan’da da günde 500 kişiye ekmek ulaştırıyoruz” diye konuştu. Ekmeğin dağıtıldığı saatlerde izdihamdan fırın önündeki sokak, zaman zaman trafiğe kapanıyor.


“İZDİHAMI ÖNLÜYORUZ AMA”
Ekmek dağıtımı sırasında izdihamın yaşanmaması için saatler öncesinden hazırladıkları ekmeği kuyrukta bekleyenlere dağıttığını kaydeden Yüce, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ekmek dağıtımı sırasında maalesef istenmeyen manzaralar da oluşabiliyor. Herkes bir anda ekmek almak isteyince izdiham yaşanabiliyor. Bu manzara bizi de üzüyor. Keşke herkesin imkanı olsa da bedava ekmek için kuyruğa girmemiş olsa. Ekmeğin yanı sıra bazı hayırseverlerin giyim ve ayakkabı yardımını da yine biz dar gelirlilere ulaştırıyoruz. Fırına getirilen diğer eşyaları da izdiham olmadan dağıtıyoruz. Ramazan ayı boyunca ekmek dağıtımımız sürecek. Ramazan ayı sonrasında da yine ekmek ihtiyacı olanlar için askılıklarda bedava ekmek bulunduracağız.” Öte yandan ekmek kuyruğuna giren bazı kadınların fotoğraf ve kamera karşısında yüzlerini örtmeleri de yürek burktu. (Reşat Yiğiz)
 

Editör: TE Bilişim