*72 Parselden oluşan OSB’deki yeni genişletme alanındaki sorunlarını da giderdiklerini belirten Vali Şahin: “Bu alanın da altyapı ihalesini Nisan ya da Mayıs ayında yapacağız. Yaz aylarında ise bu alanın arsa tahsisini sanayicilerimize yapacağız. Son gelişmelerle birlikte 4 bin dekarlık 20 bin istihdamı olan, yaklaşık 200’ün üzerinde fabrikası olan bir Organize Sanayimiz olacak” dedi.

OSB’Yİ ANLATTI, YATIRIMCILARI DİNLEDİ
Hafta sonu OSB’deki yatırımcılarla bir araya gelen Vali Hulusi Şahin, Organize Sanayi Bölgesi için olumlu mesajlar verdi.  TPAO Kristal Park tesislerindeki kahvaltılı toplantıya İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, TPAO Bölge Müdürü Mustafa Demir, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hıfzullah Özoğul ve yönetim kurulu üyeleri, OSB Müdürü Zeynep Akbel ile çok sayıda sanayici katıldı. Son bir yılda OSB’de yürütülen çalışmalar ile 2020-2021 yılında yapılması planlanan projeleri değerlendiren Vali Hulusi Şahin: “ Batman OSB, İlimizin toplam sanayi varlığının da yüzde 90’larını bünyesinde barındıran bir sanayi bölgesi. Batman sanayicisi çok istekli, çalışkan ve girişimci bir ruha sahiptir. OSB, sanayide Batman’ın motor gücüdür” dedi.

“72PARSELYAZMEVSİMİNDEDAĞITILACAK”
Vali Şahin, şöyle devam etti: “1310 dekar 72 parsel’den oluşan yeni genişletme alanı ile ilgili varislerin tapu kayıtlarından kaynaklanan sorunlar vardı, bu sıkıntılar büyük oranda giderildi. Önümüzdeki Nisan-Mayıs ayı gibi bu kısmın da altyapı ihalesini yapmış olacağız. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte yaz aylarında buradaki arsaları da sanayicimize tahsis etmiş olacağız. Hedefimiz; 1’inci 30 parselden en az 3 bin,  2’nci 30 parselden en az 7 bin olmak üzere toplam 10 bin istihdam sağlamaktır. Kısacası Batman OSB’de orta vade de 16-20 bin istihdam bizi bekliyor. Bu Batman’lı gençlere iştir, aştır. Her aile için çok çok kıymetlidir. Batman OSB sanayi anlamında Batman’ın motor gücüdür. Yapılacak başka hamlelerin de başlangıç noktasıdır.”

“20 BİN İSTİHDAMLI OSB”  
20 Bin kişinin istihdamını sağlayacak bir OSB hedeflediklerini de belerten Vali Şahin:  “Son genişlemelerle birlikte artık doğal sınırlarına ulaşmış olacak, bundan sonra artık genişleyecek bir yeri kalmadı. Son genişleme ile birlikte yaklaşık 4 bin dekarlık 20 bin istihdamı olan, yaklaşık 200’ün üzerinde fabrikası olan bir organize sanayimiz olacak. Bölge için bunlar önemli rakamlar. İnanıyorum ki buradan elde edeceğimiz üretim ile biz, sadece Türkiye’deki iç piyasaya değil, yakın komşularımıza; Suriye’ye, Irak’a ve İran gibi ülkelere çok ciddi ihracat yapacağız. Batman’ın ihracat rakamları kısa süre içerisinde hızla artış gösterecek” dedi.

“İKİNCİ OSB ÇEVRİMOVA’DA”
“Organize sanayide sizlere daha iyi hizmet verme arayışı içerisindeyiz” diyen Vali Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Güvenlik anlamında kadromuzu güçlendirdik. Yeni araçlar aldık. OSB’ye sosyal alan kazandırmak için bir çarşı inşa ediyoruz. Market, lokanta, kafe ve benzeri ihtiyaçların görüleceği bir sosyal alanı oluşturuyoruz. Ayrıca ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi konusunda da çalışmalar yapıyoruz.  OSB’ye yeni bir görünüm kazandırmaya çalışıyoruz. Şimdi bir jandarma karakol binası inşa edeceğiz. Böylece güvenlik anlamında sıkıntımızı gidermiş olacağız. Bizler sizlere her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. İkinci OSB’yi Çevrimova köyünün üst tarafından belirlediğimiz 6 bin dekarlık mera alanında yapmayı planlıyoruz. Burayla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Bakanlıktan yer tespit komisyonu gelip belirlemiş olduğumuz alanda incelemelerde bulunacaklar. Herhangi bir sorun çıkmasa buraya da 2. OSB’yi yapmayı planlıyoruz” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim