** Son iki yılda yenilenen Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne 34 kuvözlü 3. basamak yeni doğan bakım merkezinin 2 ay içinde hizmete açılacağını belirten Genel Sekreter Hakan Pamukçu: “Hastanemize 2 Milyon TL bütçe ile yeni bir ünite daha kazandırıyoruz” dedi

 

EN AZ BEBEK ÖLÜMLERİNİN
YAŞANDIĞI HASTANE

Batman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, bölgede en az bebek ölümlerinin yaşandığı hastanelerden birinin Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olduğunu söyledi. Yan dal bölümleri ile hastane kapasitesinin her geçen gün büyüdüğünü belirten Dr. Pamukçu: “Geçen hafta sonu bir bebek ölümünün yaşandığı durumla ilgili bulaşmadan kaynaklanan vakaydı. 1.5 gün süreyle hastaneye yeni bebek alınmadı. Servis kapatılmadı. Servisi yeniden kullanmaya başladık” diye konuştu.

 

2 MİLYONLUK YENİ ÜNİTE

Hastaneye 2 Milyon TL’lik yeni ünitenin de önümüzdeki günlerde açılacağını belirten Pamukçu, şöyle devam etti: “34 Kuvözlü 3. basamak yeni doğan bakım merkezinde 24 saat süreyle çocuk uzmanının görev yapacağı merkezimizi 2 ay gibi bir sürede açacağız. Ayrıca çocuk alerji uzmanı da yakında hastanemizde görev yapacak. Bölgede Diyarbakır’dan sonra alerji uzmanının bulunacağı tek yer Batman olacak. 14 Çocuk uzmanı ve 11 kadın doğum uzmanının görev yaptığı hastanemiz günde 2 bin civarında hasta kabul ediyor.”

Editör: TE Bilişim