*Köye dönüş projesi kapsamında Yayladüzü (Gündik) köyüne dönüş yapan 7 çocuk babası 43 yaşındaki Turan Cangir, tuvaleti ve banyosu olmayan eski taş evinde yaşam mücadalesi veriyor.

YAŞAMA TUTUNMA MÜCADELESİ
Uzun süre boş kaldıktan sonra son yıllarda 7 ailenin yerleştiği Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Yayladüzü (Gündik) köyüne dönüş yapanlar, sorunlarla mücadele ediyor. 7 Kişilik ailesiyle yerleştiği Yayladüzü’nde 100 yıllık eski taş evinde yaşama tutunmaya çalışan 43 yaşındaki Turan Cangir; “Çiftçilik ve hayvancılıkla geçimimizi sağlıyoruz. Girdiğimiz eski taş evlerin tadilatını yapamadık. Sorunlarla boğuşuyoruz. Köy uzun süre boş kaldığı için altyapı sorunundan tutun da bir çok problemlerle iç içeyiz” dedi.



SEFALET İÇİNDE YAŞAM...
Köye büyük bir umutla döndüklerini belirten Cangir; “Tuvaleti ve banyosu olmayan, bir bölümü yıkık vaziyetteki eski bir taş evinde oturuyoruz. Dönüşün olduğu köy ve mezralarda altyapı başta olmak üzere diğer sorunların çözümünü istiyoruz. Dönüşün hızlanabilmesi için köylülerdeki acil sorunlar çözülmelidir. 7 Aile dönüş yaptı ama sorunlar orta yerde duruyor. Eski evlerimizi onaracak yardım bekliyoruz” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim