Kampanyanın Türkiye geneline yayılmasıyla toplanan bağışın 1 Milyon TL’yi bulduğunu kaydeden baba İhsan Abay: “3 Milyonluk tedavi masrafları bizi karamsarlığa itmişti. Ancak kısa sürede 1 Milyon TL toplandı, ümidimiz arttı. Toplanan bağış tedavinin üç aylık masraflarını karşılayabilecek” dedi.

“3 AYLIK TEDAVİ MASRAFI KARŞILANDI”
Dünyada ender görülen NCL (beyincik erimesi) pençesindeki 5 yaşındaki Ahmet Çınar Abay için yardım kampanyası çığ gibi büyüyor. Vali Hulusi Şahin’in ilk bağışta bulunduğu, gazetelerin yanı sıra sosyal medyada hızla yayılan haberlerin ardından Abay ailesinin tedavi için umudu arttı. Hafta sonu Batmanlıların twitter üzerinden başlattığı ‘twit’ kampanyasında 170 bin twitle kampanyaya destek çağrısında bulunulmuştu. Kampanyaya en büyük destek ise kent merkezindeki okullar ve bazı özel eğitim kurumlarından geldi. Toplanan bağışın 1 Milyon TL’yi bulduğunu belirten Ahmet Çınar’ın babası İhsan Abay: “Toplumun her kesimden gördüğümüz duyarlılık karşısında ne desek azdır. Halkımız tedavi için bizi umutlandırdı. Şu anda tedavinin üç aylık giderini karşılayacak olan 1 Milyon TL bağış toplanmış vaziyette. Tedavi için randevu aldık” dedi.

‘AHMET’ KOREOGRAFİSİ
Ahmet Çınar için başlatılan kampanyaya en büyük destek ise kentteki eğitim yuvalarında öğrenim gören öğrencilerden geldi. Mehmet Emin Şimşek İlkokulunda başlatılan kampanya kapsamında 4500 TL nakdi para toplandı. Okul bahçesinde kurulan yardım sandığına öğrenciler, öğretmenler ve veliler bağışta bulundu. Toplanan bağışlar, Ahmet Çınar için açılan yardım hesabına aktarılacak. Daha sonra öğrenciler, okul bahçesinde ‘Ahmet’ koreografisi oluşturdu. Mehmet Emin Şimşek İlkokulu öğrencilerinin duyarlılığı sosyal medyada da gündem oluşturdu. Öte yandan mesainin ilk gününde kent merkezindeki birçok okulda da yardım etkinlikleri gerçekleştirildi. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim