Pandemi nedeniyle gece-gündüz demeden halkın sebze ve meyve ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Dernek Başkanı Abit Taymur; “Köylüye fide, gübre ve tarla icar ücretinden, ürünün yetiştirilmesine kadar destek sağlıyoruz” dedi.

GÜNDE 1500 TON ÜRÜN
12 Yıldır Batman Sebze ve Meyve Hali, Tüccar-Üreticiler Birliği Başkanlığı yapan Abit Taymur, Doğu ve Güneydoğu’daki Batman Hali’nin parmakla gösterildiğini söyledi. Pandemi döneminde sıcak-soğuk hava demeden, hastalıklara aldırış etmeden halkın ürün ihtiyacını karşıladıklarını söyleyen Taymur; “Batman’daki büyük 3-4 markete verdiğimiz destekle 1.5 aydır zararına çalışıyoruz. Bu da belgeli olarak kayıtlarımızda var. Nereden bakılırsa yılda 480 Bin ton ürün halimizde satışa çıkıyor. Günlük satışımız ise 1500 ton civarında” diye konuştu.

“ÇİFTÇİNİN YANINDA OLDUK”
Dernek Başkanı Taymur, şöyle devam etti; “Köylünün fide, gübre ve tarla icra fiyatına kadar ürünün yetiştirilmesine katkı sağlıyoruz. Çiftçiler komisyoncuya faizsiz banka görevi gördürüyor. Türkiye’de Batman Sebze ve Meyve Hali en düşük komisyon ücretini alıyor. Diğer illerde yüzde 14-18 oranında komisyon alınıyor. Batman çevresinde yetişen yerli ürünlerin yüzde 70’i kayıt dışı satılıyor. Haldeki komisyoncuların satış fiyatı, köylüye ödediği miktar ve marketçiye sattığı fiyatlar da ortadadır.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim