Batman’ın büyüyen markalarından Çağlayan Kardeşler, Türkiye’nin kapalı ve açık alanda en büyük entegre binek, kamyon, otobüs lastiği satış, servis ve kaplama fabrikasını açtı. Törene il yöneticilerinin yanı sıra ulusal düzeydeki araç lastik fabrikalarının temsilcileri katıldı.

100 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ
Uzun yıllardır araç lastiğinde Batman’a hizmet veren Çağlayan Kardeşler, dev yatırımıyla bölge ekonomisine katkı sunacak fabrikasını hizmete açtı. Batman-Bismil yolu 20. Kilometresinde Türkiye’nin kapalı ve açık alanda en büyük entegre binek, kamyon, otobüs lastiği satış, servis ve kaplama fabrikasının açılışına seçkin bir davetli topluluğu katıldı. Vali Hulusi Şahin, il protokolü ve işadamlarının tam kadro katıldığı açılışta Lassa, Bridgestone ve Bandag gibi ulusal markaların temsilcileri de katıldı. Açılışta konuşan Çağlayan Kardeşler Genel Müdürü Hakan Çağlayan: “Tüm çalışanlarımızla birlikte ülkemizin ve bölgemizin ekonomisine katkı sağlamak için daha da ileriye gitmekteyiz. Açılışını yaptığımız 6 bin metre kare kapalı alan, 19 bin metre kare de açık alanı ile sektörde Türkiye’de sayılı firmaların arasına girmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Fabrikanın yapımında desteklerini esirgemen il yöneticilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

VALİ ŞAHİN: “GÜZEL BİR ESER”
Açılışta konuşan Batman Valisi Hulusi Şahin ise: “Bu güzel eseri açmanın gururunu yaşıyoruz. Çağlayan ailesinin Sanayi sitesindeki tesislerini gezmiştim. Bana yaptıkları çalışmaları gözlerinin içi gülerek anlattılar. Mesleğini seven insanların neşesi vardı yüzlerinde. Çok güzel bir yatırım. İstihdama katkı sunan Çağlayan ailesini kutluyorum” dedi. Brisa Genel Müdürü Cevdet Alemdar da Batman’da önemli bir yatırımın hizmete girdiğine dikkat çekerek: “Veysi Çağlayan’ın, Çağlayan ailesinin eserini açmak için buraya geldik. 500 Bayisi olan sektörün lideri konumundayız. Bu yatırım Batman’a hayırlı olsun” diye konuştu. Öte yandan bölge ekonomisine katkıda bulunacak son teknoloji Cutcure iş makinası lastiği kaplama fabrikası da açılışla devreye girdi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim