*Yarımtaş İlkokulu (Keverzoya Jori) öğrencileri, “Tüm Okullar Bizim” projesi kapsamında Çevrimova İlkokulu (Barısıl) Öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrenciler birlikte ‘Ebru’ çalışmasına katıldı.

İKİ OKULUN ÖĞRENCİLERİ BİRARADA

“Tüm Okullar Bizim” Projesi kapsamında Batman’ın Beşiri ilçesinin Yarımtaş köyü İlkokulu öğrencileri, Batman merkeze bağlı Çevrimova köyündeki okula konuk oldu. İki okulun öğrencileri birlikte “Ebru” çalışmalarına katıldı. Atık maddelerden ‘Ürün elde etme’ çalışmasını gerçekleştiren öğrenciler, ardından zeka oyunları atölyesinde çeşitli oyunlarla eğlenceli bir zaman geçirdi. Gün içindeki etkinlikler her iki okul öğrencilerinin Çevrimova İlkokulu Halı sahasında karşılıklı futbol maçı oynamasıyla son buldu. Öğrencilerin sosyalleşmesi ve yeteneklerini ortaya çıkarma amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Yarımtaş İlkokulu Müdürü M. Melih Koç, “Oklumuzu misafir eden ve oldukça eğlenceli bir gün geçirmelerini sağlayan Çevrimova İlkokulu idareci ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz” dedi.

“KAPILARIMIZI TÜM KÖY OKULLARINA AÇTIK”

Çevrimova İlkokulu Müdürü Veysi Menekşe, proje kapsamında kapılarını tüm köy okullarına açtıklarını söyledi. Menekşe, şunları kaydetti; “Çocuklara güçlü iletişim becerileri kazandırmak, çocukları soru çözme, konu anlatımı gibi bir eğitim anlayışından farklı; üretim yapmayı, etkileşimi, derinleşmeyi öne çıkaran bir müfredat anlayışına yönelmek, yeteneklerini fark etmesini sağlamak amacıyla okullarında “Tasarım ve Beceri Atölyesi”, “Kil Atölyesini” ve “Zeka Oyunları Atölyesini” kurduk. Yarımtaş İlkokulu Öğretmen ve öğrencilerini ağırlamaktan son derece memnun kaldık. Atölyelerimizden köydeki öğrenci ve velilerin istifade etmelerinin yanı sıra hoşça bir zaman geçirmeleri bizi fazlasıyla memnun ediyor.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim