**Batman İMKB Pazaryeri Ortaokulu Türkçe öğretmeni Ayşe Sağlam, geçen yıl ‘Uluslararası eTwinning’ kapsamında uyguladığı ‘Minik Yazarlar Anlatıyor’ projesiyle 7-11 yaş aralığındaki öğrencilere ‘yazarlığı’ aşılattı. 27 il’in yanı sıra Azerbaycan’daki eğitim yuvalarının da dahil olduğu projede 352 öğrenci hem yazma tekniklerini kavrıyor hem de farklı kültürlerle kaynaşıyor.

ANLAMA VE ANLATMA
BECERİLERİ GELİŞİYOR
Türkiye genelinde son yıllarda kitap okuma alışkanlığına yönelik bir dizi projeler hayat bulmaya devam ederken, 5 yıldır Batman’da görev yapan Manisalı eğitimci Ayşe Sağlam, geçen yıl ‘Uluslararası eTwinning’ kapsamında yazdığı projeyle farkındalık yarattı. İMKB Pazaryeri Ortaokulu Türkçe öğretmeni Ayşe Sağlam Batman’, İstanbul, Bursa, Eskişehir, Uşak gibi illerin de yer aldığı 27 il’in yanı sıra Azerbaycan-Bakü’den de öğrencilerin katılımıyla öğrencilere yazı türleri, anlama ve anlatma gibi alışkanlıkları kazandırıyor. Projeden 352 öğrencinin yararlandığını belirten eğitimci Sağlam: “Projemizde Türkiye’den ve Azerbaycan’dan toplam 27 öğretmen aktif olarak yer alıyor. Amacımız, öğrencilerimize yazı türlerini, yazma tekniklerini öğreterek onların anlama-anlatma becerilerini geliştirmek, farklı kültürlerle buluşturmak, akranlarıyla beraber yaparak-yaşayarak öğrenmelerini sağlamak” diyor.

“ÖZ GÜVENLERİ ARTIYOR”
‘Minik Yazarlar Anlatıyor’ projesiyle öğrencileri 21. Yüzyılın becerileri ile donatarak geleceğe hazırladıklarına dikkat çeken öğretmen Ayşe Sağlam, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Teknolojinin faydalı yönlerini öğrencilerimize tanıtarak ders içeriğimizi zenginleştiriyoruz. Bu amaçlar çerçevesinde her ay çeşitli etkinliklerle onların gelişimine rehberlik ediyoruz. Öğrencilerim, yazı türlerini web2 araçları ile kelime bulutu yaparak öğrendiler. Teknoloji ile iç içe olmak hem öğrenmelerini sağladı, hem de öz güvenlerini arttırdı. Öğrencilerimizin hem eğlenip hem öğrendikleri, ülkemizden ve dünyadan akranlarıyla çeşitli etkinlikler yaparak kendilerini geliştirme fırsatı buldukları projemizde birinci dönemi başarılı şekilde tamamladık. Projemiz 2020’nin Mayıs ayında tamamlanacak ve projenin sonunda çıkaracağımız dergide öğrencilerimizin yazıları yer alacak.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim