Batman BİLSEM’de eğitim gören 5. Sınıf öğrencisi Yusuf Ersin Yarcel, Çorum’da düzenlenen Ulusal Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencileri Kongresi’ne Güneydoğu’dan davet edilen tek öğrenci oldu. Batman’daki ‘Orta Oyunları ve Çocuk Oyunları’nı araştıran Yusuf Ersin’in akademik çalışması takdir gördü

5. SINIF ÖĞRENCİSİNİN BAŞARISI
Çorum’da düzenlenen Ulusal Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencileri Kongresi’ne Güneydoğu’dan davet edilen tek öğrenci olan 5. Sınıf öğrencisi Yusuf Ersin Yarcel, araştırmasıyla adından söz ettirdi. Ülke genelindeki 200’ü aşkın BİLSEM okulundan sadece 25 öğrencinin davet edildiği kongrede Yusuf Ersin, araştırmasıyla ilgili sunum yaptı. Danışman öğretmen Ubeydullah Platin ile birlikte Çorum’da üç gün süren kongrede alanında başarı elde eden öğrenciler arasında yer alan Batmanlı Yusuf’un başarılı sunumu da alkış aldı. Başarılı 25 öğrencinin akademik çalışması daha sonra kitaplaştırılarak üniversitelere gönderilecek.

SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRASI ARAŞTIRDI
Danışman öğretmeni ve annesinin destekleriyle Batman’da somut olmayan kültürel miras üzerine yoğun çaba sarf eden Yusuf Ersen Yarcel, Batman’da oynanan orta ve çocuk oyunlarını tespit etti. Nitel araştırma yöntemlerini kullanan Yusuf, 28 oyun tespit etti. Unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarını da belirleyen başarılı öğrencinin araştırması Çocuk Kongresinde en dikkat çekici çalışmalar arasında yer aldı. Yusuf’un belirlediği oyunlar, literatüre geçirilmesi bakımından da önem taşıyor.Öte yandan başarılı öğrenciler Özel Eğitim Genel Müdürü ve Daire başkanlarıyla da bir araya geldi.  (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim