Batman vizyonu kapsamında bir dizi eylem planlarının olacağını belirten Milletvekili Nasıroğlu; “Batman’ın üreten ve kalkınma yarışında Türkiye’de ilk 5’e girmiş bir kent olarak tüm bölgenin ilgi odağı haline geldiğini görmüş bir nesil olacağımızı ifade etmek isterim” diye konuştu.

NASIROĞLU, 2024’TEN UMUTLU 
Batmanlıların yeni yılını kutlayan AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, 2024’te daha çok ‘Batman vizyonu’ üzerine çalışacaklarını ifade etti. Öncelikli hedeflerinden birinin Batman’ı kalkınma hamlelerinde bölgenin en hızlı gelişme gösteren kentleri arasına almak olduğunu ifade eden Milletvekili Nasıroğlu; “Batman taşıdığı potansiyelleri itibariyle ticaretten turizme, sağlıktan kültüre kadar oldukça geniş bir alanda bölgenin parlayan yıldızı olma yolunda ilerlemektedir. Dinamik genç nüfusu, büyüyen sanayi üretimi ve kurulacak yeni OSB’leri ile iş, istihdam, uluslararası ticaret ve üretimiyle bölgesel kalkınmada önemli hamleler yapacağını ön görmek gerekir” dedi.

“2024 VİZYONU STRATEJİMİZ HAZIR”
Milletvekili Nasıroğlu, şöyle devam etti; “2024’ün Batman için önemli kırılmalara yol açacağı açıktır. Sanayi üretiminden, tarımsal kalkınmaya, sera üretiminin arttırılmasından, turistik alanların ulusal ve uluslararası ziyaretlere açılmasına kadar oldukça geniş bir alanda büyüme hamlelerine tanık olacağımız bir yıl olacaktır. Bundan dolayı tüm kurumlarımızın da içinde yer aldığı aktörlerle birlikte ‘Batman 2024 vizyonu’ kapsamında eylem planlarını oluşturup hayata geçireceğimizi şimdiden ifade etmek isterim. Bizler oluşturacağımız ‘Batman 2024 Vizyonu Strateji Belgesi’ sayesinde karar verdiğimiz her faaliyetin başlangıç ve sonuçlandırılmasını aylık, 3 aylık ve 6 aylık periyotlarla takipçisi olacağız.”

“ÖNCELİĞİMİZ OSB’LERİ GENİŞLETMEK”
 Yeni yılda Batman’ın öncelikleri arasında OSB’leri genişletmek olduğunu da belirten Milletvekili Nasıroğlu; “Önceliklerimiz OSB bölgelerinin faaliyet alanlarını genişletmek, sanayi ağırlıklı üretim ve ihracatı genişletmek ve çeşitlendirme, tarımsal ve hayvansal üretimi güçlendirmek ve pazar üretimine geçişi sağlamak. Gıda üretiminde Türkiye’deki büyük şirketlerin en az iki tanesinin Batman’da entegre üretim ve satışını yapacak yatırımları çekmek, petro-kimya alanında yerli ve yabancı şirketlerin Batman’a yatırımlarını çekmek ve özellikle sağlık turizminin başta olmak üzere kültür ve inanç turizmi kapsamında yılda ilk hedef olarak 500 bin yabancı turisti Batman’da ağırlamak olacaktır” dedi. 

“TÜRKİYE’DE İLK 5’E GİREN BİR KENT OLACAĞIZ”
Yeni yılda kurumlar, STK’lar, odalar ve vatandaşlarla yapacakları  istişare toplantılarla ‘2024 Batman Vizyonu’na ekleyecekleri ‘eylem’ planlarının da olacağını söyleyen Milletvekili Nasıroğlu, şunları kaydetti; “Bizler ne zaman Batman’ın, Kozluk’un, Beşiri’nin, Sason’un, Hasankeyf’in ve Gercüş’ün sokaklarında, kahvelerinde ve evlerinde uluslararası ticareti, çocukların teknoloji ile barışık eğitimini, kültür-sanat faaliyetlerini siyasetten daha fazla konuşmaya başlarsak; Batman’ı üreten ve kalkınma yarışında Türkiye’de ilk 5’e girmiş bir kent olarak tüm bölgenin ilgi odağı haline geldiğini görmüş bir nesil olacağımızı da ifade etmek isterim. 2024 Batman Vizyonu kapsamında hepimizin ortak amaçta kenetlenmesi ve önceliğimizi, mücadelemizi ve faaliyetlerimizi Batmanlı çocuklar, gençler ve üreten nesiller için yeniden gözden geçirmemiz gerekir.”

“HEDEFİMİZ 500 BİN TURİSTİ AĞIRLAMAK”
Yeni yılda Batman’ın turizm sektöründe de çıtayı yükseltmesi gerektiğine işaret eden Milletvekili Nasıroğlu; “İlin kalkınma, insanların refah seviyesini arttırma, ticarette ihracat kalemlerini çeşitlendirme, yılda 500 bin turist hedefine yönelik hazırlıkları gerçekleştirmek için vatandaşlarımızla birlikte tüm kurum, kuruluş ve STK’ların birlikte hareket edeceği eylem planlarını geliştirmek ve uygulamak için hep birlikte hareket etmemiz gerekir. Bu hedefle uyuşmayan, boşa harcanan her gün, gençlerin ve çocukların geleceğinden aldığımız aylar, belki de yıllara yol açacaktır. Siyaseti halkla birlikte, yönetimi iyi ‘yönetişim ilkeleri’ ve vizyonu ile birlikte şehirle ilgili kararlarda ise katılımcı bir yönetim anlayışı ile hareket edeceğimizi, yeni yılın ilk gününde deklere etmek isteriz” şeklinde konuştu.

GENÇLİK BULUŞMASI ÇALIŞTAYI BATMAN’DA 
Şubat ayında 2024’ün ‘Gençlik buluşması Çalıştayı’nın da Batman’da düzenleneceğini söyleyen Milletvekili Nasıroğlu, sözlerini şöyle tamamladı; “Önümüzdeki ay Batman’da 2024 Batman Vizyonu, gençlerin katılımcılığı strateji belgesinin gençlerle birlikte oluşturacağımız ‘Büyük Batman Gençlik Buluşması Çalıştayı’ organizasyonu hazırlıklarına başladığımızı da belirtmek istiyorum. Bu vesileyle Batmanlı hemşerilerimizin, Vali sayın Ekrem Canalp ve tüm kamu görevlisi arkadaşlarımızın yeni yılını kutlar, 2024’ün Batman, bölgemiz, ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlığa barış, birlik, beraberlik, kardeşlik ve esenliğe vesile olmasını gönlümden temenni ediyorum.”

Editör: NEZAHAT SUMBÜL