** Batman Valisi Ahmet Deniz, DSİ’nin kentte sürdürdüğü yatırımları inceledi. Batman Çayı ıslah projesi ve İluh deresinde devam eden çalışmaları inceleyen Vali Deniz, ıslah projesiyle Batmanlıların nefes alacağını söyledi.

FORE KAZIK ÇALIŞMALARI BİTİYOR
Vali Ahmet Deniz, hafta sonunu kentte devam eden yatırımları incelemeye ayırdı. DSİ Genel Müdürlüğü’nün Batman Çayı ıslah projesi ve İluh deresindeki çalışmalarını denetleyen Vali Deniz’e, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, DSİ 103. Şubesi Müdürlüğü yetkilileri ve Çevre-Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri eşlik etti. Islah çayı projesi kapsamında 5 kilometre uzunluğundaki alanda yapılan fore kazık çalışmalarının yüzde 85’inin tamamlandığını belirten yetkililer, kalan bölümlerin ise hız kesmeden devam ettiğini belirttiler. Vali Deniz ise Islah çalışmalarının tamamlanmasından sonra, oluşabilecek taşkınların önleneceğini, ayrıca derenin etrafında yapılacak peyzaj çalışmaları ve mesire alanlarıyla Batmanlıların daha güzel sosyal mekanlara kavuşacaklarını ifade etti.



İLUH’TA İNCELEME
Daha sonra Aydınkonak mahallesindeki Sol Sahil Sulama kanalında incelemelerde bulunan Vali Deniz, sulama kanalına akıtılan atıkların önlenmesi için mahalleye altyapı çalışmalarının yapılması talimatını verdi. Kentin ortasından geçen ve kangrenleşen sorunlardan İluh deresinde de incelemelerde bulunan Vali Deniz, taşkınların önlenmesi amacıyla kanalın üzerine yapılan beton korkuluklar ve ihalesi yapılan derenin ıslahının devamı projesiyle ilgili yöneticilerden bilgi aldı. İncelemeler sırasında vatandaşların sorunlarını da dinleyen Vali Deniz, her makul talebi değerlendirdiklerini söyledi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim