“568 KİŞİ SEÇİLECEK”
Batman Valiliği’nin Aralık-Ocak bülteninde 30 Mart yerel seçimlere de yer verildi. “Yerel seçimlerde 568 kişiyi seçeceğiz” manşetiyle çıkan bültende 30 Mart yerel seçiminin takvimine de yer verildi. Halkın iradesinin sandığa sağlıklı yansıması için alınması gereken önlemlere de dikkat çekilen bültende; “30 Mart’ta Batman merkez, Beş ilçe ve beş belde Belediye Başkanı, 22 İl Genel Meclis üyesini, 135 Belediye Meclis üyesini, 274 köy ve 126 mahalle muhtarını seçmek için sandık başına giderek oy kullanacak. Batman merkezde yaklaşık 300 bin seçmen Belediye Başkanı, 8 il Genel Meclis üyesi, 37 Belediye Meclis üyesi ve mahalle muhtarlarını seçmek için sandık başına gidecek” denildi.
BAŞYAZISINDA SEÇİM
Vali Yılmaz Arslan’ın başyazısın da 2014 yılının demokrasi açısından önemli bir yıl olacağına dikkat çekti. Vali Arslan’ın yazısının bir bölümü şöyle; “Mart ayının sonunda mahalli idareler seçimi yapılacak. Bu seçim sonucunda yerel yönetimlerimiz yeniden şekillenecek. İl Özel İdaremizin karar organı olan İl Genel Meclis’i de bu seçim sonunda yeniden oluşacak. Bu süre zarfında teşviki mesai yaptığımız ve görev süresi dolacak olan İl Genel Meclis üyelerimize hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Yerel yönetimlerin belirleneceği bu seçimin huzurlu bir atmosfer ve demokratik olgunluk içinde geçmesi için gerekli önlemleri almak üzere önemli adımlar attık. Tüm siyasi aktörlerin seçim propagandalarını devletimizin sağlayacağı güvenli seçim atmosferi içinde hiçbir baskıya maruz kalmadan yerine getirebilmeleri ve seçmenleriyle rahat bir ortamda buluşmaları elbette önemlidir.”
SEÇİM TAKVİMİNE DİKKAT
30 Mart’taki yerel seçim takvimini de seçmenlere anımsatıldığı bültende; “13 Mart seçim işlerinde görevlendirileceklere verilecek eğitim çalışmalarına başlanılacak. 19 Mart sandık seçmen listelerinin çoğaltılmasının bitirilmesi, 20 Mart seçim propagandası ve yasakların başlangıcı, 23 Mart Görevlilerle ilgili eğitim çalışmalarının tamamlanması, -İlçe seçim kurullarınca, seçim araç ve gereçlerini ihtiva edecek şekilde teslim edilmesi, gereken malzeme torbalarının hazırlanmasının bitirilmesi, -Geçici ilçe seçim kurulu oluşturulan yerlerde hazırlanan seçim torbalarının bu kurul başkanlıklarına teslimi, 24 Mart Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtılmasının tamamlanması ve dağıtılmayanların oy torbalarına konulmak üzere ilgili seçim kurulları başkanlıklarına teslimi, 25 Mart İlçe ve geçici ilçe seçim kurulu başkanlıklarınca malzeme torbalarının sandık kurulu başkanlarına teslimi ve göreve hazır duruma getirilmeleri, 27 Mart Tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü seçmen listelerinin çoğaltılma işleminin tamamlanması, 29 Mart seçim propagandalarının sonu, 30 Mart oy verme günü,-seçim yasakların sona ermesi.”

Editör: TE Bilişim