“İŞ GÜVENLİĞİ EKSİKLİKLERİNİ GİDERİYORUZ”
Tüpraş Batman Rafinerisi, 2015 yılına sorunsuz girmek için eksikliklerini gideriyor. Batman Rafineri Müdürü İhsan Serdar Kemaloğlu, yerel yönetimler, Özel İdare ve bazı kurumların asfalt taleplerini eksiksiz karşılamak için önümüzdeki yıla şimdiden bir dizi hazırlık yaptıklarını söyledi. Bazı kurumların Rafineriden ürün çekiş taahhütlerini yerine getirmemesinden ötürü üretime geçici olarak ara verdiklerini belirten Kemaloğlu; “Hepinizin bildiği gibi dünya piyasaları her ne kadar toparlanma sinyalleri verse de belirsizlik ve dalgalanmaların etkisiyle finansal sonuçlarımızın hedeflerimizden saptığı günleri yaşıyoruz” dedi.
 

“İŞ GÜVENLİĞİ EKSİKLİKLERİMİZİ GİDERECEĞİZ”
Kemaloğlu, şöyle devam etti; “Özellikle yılın ikinci yarısında Karayolları, özel idareler ve belediyelerin Tüpraş genelinde çekiş taahhütlerini yerine getirmemesi nedeniyle bitüm satışlarının düşmesi ve stoklarımızın artmasıyla karşılaştık. Bu süreci üretimi kısarak ve devamında da stok optimizasyonu yapabilme adına rafinerimizde üretime geçici olarak ara vererek yönetmeye çalıştık. Bu kararı vermek zor olsa da sonuçlar, Tüpraş geneli olarak aldığımız aksiyonun doğru olduğunu göstermektedir. Bu geçici duruş dönemini 2015 yılına emniyetli, maksimum üretim/satış yapacak şekilde girmek için iş süreçlerimizi gözden geçirerek, planlı bakımlarımızı yaparak ve varsa iş güvenliği eksiklerimizi gidererek değerlendiriyoruz.”

 

“NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞIMIZ VAR”
Rafinedeki nitelikli insan kaynağına da dikkat çeken Kemaloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Üretimimizi geçici olarak durdurduğumuz yılın son çeyreğinde maliyetleri düşürme adına aldığımız kararlara verdikleri destek ve özveri, çalışanlarımızın rafinerimizi ne denli sahiplendiklerini göstermiştir. Bu durum her fırsatta yinelemekten çekinmediğimiz 'gerçek zenginliğimizin nitelikli insan kaynağımız' olduğu gerçeğini de bir kez daha doğrulamaktadır. Bu vesile ile bir kez daha bu dönemi en az hasarla geçme adına gösterdikleri dayanışma için tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”
Editör: TE Bilişim