“TASARRUFUN GELECEĞİ YALITIMDIR”
Batman Organize Sanayi bölgesinde TRC yalıtım, şimdi de yan ürünlerine yönelik imalat ağını genişletiyor. Dört yıl önce OSB’de TRC yalıtım tesisi kurduklarını belirten Genel Müdür Fehrebi Terece; “Ülkemizde tasarrufun geleceği yalıtımdır. Toplam 28 bin 500 metre alana kurulu ve yılda 440 bin metre küp kapasiteli fabrikamızda EPS’den (Expanded polystyren Foam-Genleştirilmiş Polistiren sert köpük) Beyaz ısı yalıtım levhası, karbonlu ısı yalıtım levhası, board, blok ve asmolen üretimini yapıyoruz. ‘Yalıtım uzmanlık ister’ sloganımızla ürün kalitesine, toplumun ihtiyaçlarına, satış sonrası hizmete, doğaya karşı sorumluluklarımıza, ülke ekonomisine ve istihdamına kadar tüm alanlarla hassasiyetimizle ilgilenmekteyiz. Ayrıca TS EN 13163 normlarında üretim yapıyoruz. Sektöre bağlı olarak 2014 Haziran ayında geniş ürün yelpazesiyle 2 bin 500 metrekare alanda yıllık 220 ton kapasiteli yapı kimyasalları tesisimiz faaliyete girecektir” diye konuştu.
“YALITIM, SAĞLIĞINIZI VE CEBİNİZİ KORUR”
Isı yalıtımının yararına değinen Genel Müdür Terece, şöyle konuştu; “Enerjide bağımlılıktan kurtulmak, nükleer enerji santral gereksinimi azaltmak. Çevreci ve ekonomik olmak için binalarımızda yalıtım yapmak zorundayız. Ülkemizde ısı yalıtımı bulunmayan bina oranı neredeyse yüzde 85’i buluyor. Bu binalara ısı yalıtımı yapılırsa yılda 9 milyar dolar tasarruf etmiş oluruz. Yalıtım sektöründe üretim yapmayı seçerken, yalıtımın dünya ekonomisindeki yerini ve geleceğini iyi analiz ettik. Dünya yalıtım işini çözmüş, enerjiyi korumanın o’nu üretmekten daha ekonomik ve daha avantajlı olduğunu görmüş ve alanda girişimlerde bulunmuş. Çeşitli tipteki enerji santrallerini azaltmak için yapılacak ısı yalıtımı ile çok daha çevreci ve ekonomik bir çözüm sağlanacaktır.”
“YALITIM MASRAF DEĞİL, GELECEĞE YATIRIMDIR”
Isı yalıtımın bir de sağlık ve çevre boyutuna da dikkat çeken Fehrebi Terece, ısı yalıtımı ile yalıtımsız binalarda ısı transferi konusunda oluşan, küflenme, rutubet ve mantar oluşumunun engellendiğini ve nemden kaynaklanan hastalıkların önlendiğini de ifade etti. Yalıtım öneminin henüz tam anlamıyla oturmadığını da anımsatan Terece, sözlerini şöyle sürdürdü; “Fosil yakıt tüketiminde dünyada 13. sırada yer almaktayız, doğru ısı yalıtımıyla atmosfere yayılan karbondioksiti azaltabilir ve harcanan parayı yalıtımla kazanabiliriz. Geleceğe sağlıklı kaynakları tükenmemiş ve kirlenmemiş bir dünya bırakmak elimizde. Bunun için ısı yalıtımı son derece önem arz ediyor. Yalıtım masraf değil, geleceğe yatırımdır.”   

Editör: TE Bilişim