**Dicle EDAŞ yetkililerinin, önceki gün yatırımlardan söz ettiği Batman’da elektrik kesintilerine Çarşı esnafı isyan etti. Esnaflar; “DEDAŞ yetkililerinin ağzından bal damlıyor ama nedense kesintilere yönelik hiçbir tedbirleri yok” diye konuştular.
ESNAF ÇARESİZ…
Elektrik kesintilerinin hemen her gün yaşandığı Batman’da esnaf, kesintilere adeta isyan etti. Çarşı merkezindeki Japon ve Avrupa İş merkezleri ile Şeyhmus Çayevinin bulunduğu bölgelerde dün yaşanan kesintilere isyan eden esnaflar; “Kesintiler yüzünden işyerlerinde duramayacak haldeyiz. Davul-zurna ve ateş yakma eylemleriyle DEDAŞ yetkililerinin dikkatini çekmek istiyoruz ama nafile. Hemen her gün yaşanan bu kesintilere DEDAŞ ne zaman ‘dur’ diyecek? Böyle giderse işyerlerimizin anahtarlarını DEDAŞ’a bırakacağız” dediler.
“TRAFOLAR ONARIM BEKLİYOR”
Trafoların yükü kaldıramadığına dikkat çeken esnaflar, sözlerini şöyle sürdürdü; “Batman’da mevcut trafoların yükü çok ağır. İki de bir şalter atıyor. Göz göre göre tehlikelere aldırış etmeden trafolara el atıyoruz. Olacak gibi değil. DEDAŞ yetkilileri, acilen trafoları elden geçirmeli. DEDAŞ’ın üst düzey yetkilileri, Batman’da düzenlediği basın toplantısında ağızlarından bal damladı ama artık 6 aydır özelleştirilen DEDAŞ’ın elektrik şebekesinin iyileştirilmesine yönelik çalışmalarda bulunmasının zamanı geldi.”

Editör: TE Bilişim