**Batman’da düğün sezonunun en renklisi Trabzon’dan gelin getiren eğitimci Serdar Nazar’ın düğün töreni oldu. Hicret-Serdar Nazar çiftinin düğün töreninde horon-bablekan halayı davetlileri coşturdu.
HORON-HALAY KARDEŞLİĞİ
Batmanlı eğitimci Serdar Nazar, tanıştığı Trabzonlu eğitimci Hicret Gül ile yaşamını birleştirdi. Hafta sonu Yaşam düğün salonundaki görkemli düğün töreninde, horon ve halay konukları sahneden indirtmedi. Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel, HDP Miletvekili adayı Ali Atalan, HDP-DBP İl Eşbaşkanları ile kalabalık bir davetli topluluğun katıldığı düğün töreni renkli görüntülere sahne oldu. Ortanca oğlu eğitimci Serdar’ı evlendirmenin sevincini yaşayan kentin tanınan simalarından Mahfuz Nazar, konuklarla yakından ilgilendi.
GÖRKEMLİ DÜĞÜN
Trabzon’dan gelin getirmenin mutluluğunu yaşayan Nazar ailesi, Karadeniz ile Güneydoğu’nun düğün kültürünü pekiştirdi. Hicret (Gül)-Serdar Nazar çiftinin düğününde yörenin Bablekan halayı kadar horona da yer verdiklerini belirten  Mahfuz Nazar; “Ortanca oğlum Serdar, tanıştığı Beden Eğitimi öğretmeni ile Batman’da yaşayacak. Trabzon’dan gelin getirdik. Sağolsunlar, var olsunlar dostlarımız mutlu günümüzde bizleri yanlız bırakmadılar. Düğünde Karadeniz ile bölgemizin düğün kültürü pekişti” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim