**Raman dağı eteğindeki yeni yerleşim birimine taşınan bazı ilçe teşkilatları, yine de ilçe sakinlerini tarihle iç içe yaşamayı tercih eden eski yerleşim biriminden koparamıyor.
*Hasankeyfliler, örnek evler dışında yatırımın olmadığı yeni yerleşim birimine sıcak bakmıyor. Hasankeyfliler; “08.00 ila 17.00 arasında yeni yerleşim biriminde hareketlilik var. Mesai bitiminde ilçe terk edilmiş bir kasabayı andırıyor” diyorlar.

“TARİHTEN DAĞ ETEĞİNE GİTMEYİZ”
Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’e alternatif yapılan yeni yerleşim birimine Kaymakamlık, ilçe Emniyet teşkilatı, Müftülük, PTT ile DSİ Şubesi dışında kurumlar taşınmazken, Belediye ile esnafın çoğunun eski yerleşim biriminde kalmaya direndiği eski Hasankeyf’te ise yaşam daha hareketli. Yıllardır iç içe yaşadıkları antik kenti terk etmeye niyetleri olmadıklarını belirten bazı ilçe sakinleri, şöyle konuştular; “Geceleri eski yerleşim birimi sessizliğe bürünüyor. Çünkü Hasankeyf’te oturan tek kişi yok. Mesai bitimiyle birlikte yeni yerleşim biriminde bazı görevliler çalışıyor. Mesai bitiminde eski ilçeye dönüş başlıyor. Örnek konutlar ile resmi binalar dışında yeni yerleşim biriminde yatırıma yönelik çalışma yok. Mesai bitiminde Hasankeyf terk edilmiş bir kasabayı andırıyor.”

Editör: TE Bilişim