FİNAL MİTİNGİ GİBİ
BDP Batman İl teşkilatı, seçim çalışmalarını yürüttüğü merkez seçim bürosunda final miting gibi konseri yaptı. İstanbul MED Kültür Merkezi sanatçılarından Mesut Med ve Serhado'nun sahne aldığı etkinliğe binlerce Batmanlı’nın yanı sıra BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP Batman İl Başkanı Serdar Atalay, BDP Batman Belediye Eşbaşkan adayları Gülistan Akel ve Sabri Özdemir, BDP PM üyeleri Nezir Gülcan ve Güntay Uzun katıldı. Havai fişek gösterisinin yapıldığı lokal önünde partililer slogan attı.

ÖZGÜRLÜĞE YÜRÜYORUZ”
MED Kültür Merkezi Sanatçısı Mesut Med, Batmanlılara unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı. Sahne alan Serhado ve Mesut Med, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan imza kampanyasına vurgu yaparak, yurttaşlardan destek istedi. BDP Batman İl Başkanı Serdar Atalay, BDP'ye verilen her oyun barışa, kardeşliğe, özgürlüğe ve Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne verileceğini söyledi. BDP Batman Belediyesi Eş Başkan Adayı Gülistan, 30 Mart'ın sadece bir yerel seçim olmadığını, 30 Mart'ın Kürt halkının birlik günü olacağını belirterek "Bu halk hesap sormaya da, kendi özgürlüğünü inşa etmeye de hazır. 30 Mart'ta zaferin halayına duracağız” dedi



ÖZDEMİR; “YALANLARA HALKIN KARNI TOK”

Eş Başkan adayı Sabri Özdemir ise şöyle konuştu; “15 Şubat'ta Batman'da Ömer Ekmen adlı çocuğun gözünü kaybetmesine neden olanlar, Silvan'da da Mehmet Ezer adlı çocuğumuzu vurdular. Sonra da kalkıp türlü türlü şeyler üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar. Bu halkın onların yalanlarına karnı tok. Biz tüm baskılara rağmen 30 Mart'ta özgürlüğümüze yürüyeceğiz, AKP’nin hezimete uğramasına az kaldı. Halkımızın birliği, arkadaşlarımızın özgürlüğü için AKP’yi sandığa gömeceğiz onlara hezimeti yaşatacağız. 15 yaşındaki Uğur Ekmen adlı çocuğumuzun polisin gaz fişeğiyle gözünü kör ettiler. Sistem çocuklarımıza bile tahammül etmiyor  nasıl bizim kazanımlarımıza nasıl tahammül edecek.”



SERHADO BATMAN’I SALLADI 
Sahneye çıkan Kürt Rap Sanatçısı Serhado, sergilediği performansla on binlere unutulmaz bir akşam yaşattı. Serhado, seslendirdiği şarkılarla Batmanı salarken, iki saat sahne alarak zaman zaman alanda izdihamlar yaşandı. Şarkı aralarında kitleye konuşan Serhado; “Kürt halkı bugüne kadar hiç kimseden korkmadı” dedi. 

Editör: TE Bilişim