*Ramazan bayramının yaklaşması üzerine vatandaşlar, şeker ve  gıda malzemelerinin yanı sıra giyim alışverişine de başladı.

ALIŞ-VERİŞ ZAMANI

Ramazan bayramı arifesinde Batman’da hareketlilik başladı. Bütün ihtiyaçlarını Ramazan bayramı hazırlıklarına başlaylan vatandaşlar, çarşıdaki alışveriş noktalarına akın ediyor. Gıda malzemeleri yanı sıra kuruyemiş, tatlı ve daha birçok yiyecek malzemesini alan vatandaşlar, öte yandan giyim alışverişine de başladı. Pazar ve çarşıda bu anlamda hareketlilik yaşanırken, vatandaşlar yoğunluğun yanı sıra hava sıcaklığından şikayet ediyor. İhtiyaçlarını gidermek için evden çıkan vatandaşların kalabalık oluşturması nedeniyle dar olan alışveriş yerlerinde izdiham meydana geldi.



PİYASADA HAREKETLİLİK
Ramazan ayı boyunca insanların oruç nedeniyle sıcak havalardan dışarı çıkamadığını belirten bazı esnaflar, bu nedenle daha çok işyerlerinin iftar saati ile sahura kadar açık tutulduğunu belirterek, “Bilindiği üzere Ramazan bayramı yaklaştı, son günlerde vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için çarşı pazara çıkmaya başladı. Herkes işlerini son günlere bırakması nedeniyle büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Bazen dükkanda nefes alamıyoruz. Bu hareketliliğin olması güzel tabi, uzun süredir piyasa durgundu, bu vesileyle biraz hareketlilik oldu” diye konuştu.

ELBİSE SATIŞI...

Tüm gıda, tatlı ve kuruyemiş ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten bir aile de, çocuklarına elbise almak için çarşıya çıktığını söyleyerek, “Çocuklar için elbise almaya çıktık, Ramazan ayında fazla dışarı çıkamayız, bu nedenle bayram ihtiyacını erkeden almak istiyoruz. Hava sıcaklıkları artıyor, bu nedenle dışarı çıkmaya mecalimiz kalmaz. Bu nedenle bütün ihtiyaçları arife gelmeden karşılamak istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim