**Dört yıl aradan sonra genel kurula giden Kahveciler, Kıraathaneciler ve İnternet, Cafe esnaf Odası, seçimlerinde iki liste yarıştı. Hadi Boğatır’ın aday olmadığı kongrede Başkanlığa 124 oyla Mülazım Temel seçildi.
ÇEKİŞMELİ SEÇİM
500’e yakın aktif üyeye sahip Batman Kahveciler, Kıraathaneciler ve İnternet, Cafe esnaf Odası Başkanlığına Mülazım Temel seçildi. Belediye konferans salonunda iki listenin yarıştığı kongrede 225 üye sandık başına gitti. Daha önce Oda yönetiminde yer alan Mülazım Temel Başkanlığa seçilirken, 225 oyun kullanıldığı kongrede 5 oy geçersiz sayıldı. Bir boş oyun çıktığı sandıkta Temel 124, Davut Ağar ise 95 oy alabildi. Esnaf Odası Birlik Başkanı Hadi Boğatır ile bazı esnaf temsilcilerinin katıldığı seçimde, Divan kurulu başkanlığını Seyfettin Güneri yaptı. Esnaf Odası Başkanlığı görevini uzun süre yapan ve geçen dönem Boğatır’ın Başkanlığı yaptığı Oda yönetiminde yer alan Davut Ağar, konuştu.


AĞAR’DAN KOOPERATİF VAADİ

Esnafın sorunlarına çözüm bulacak bir avukatla sözleşme imzalayacaklarını belirten Ağar; “Kahveci esnaflarımız için bir kooperatif kurup çay ve şekeri toptan alıp ucuza temin etmeyi planlıyoruz. Ayrıca okuma fırsatı olmayan öğrencilere de burs vermeye çalışacağız. Sigara yasağıyla ilgili sorunun çözümü konusunda ciddi adımlar atacağız. Yeni açılacak internet cafelerin, eski cafelere göre en az 200 metre mesafede olmasını şart koşacağız. Haksız rekabeti kaldırmak içinde fiyat tarifesi belirleyeceğiz” dedi.


BOĞATIR; “GAYRİ MENKÜL VE ARAÇ ALDIK”
Esnaf Odası Birlik Başkanı Hadi Boğatır, Kahveciler Odası Başkanlığı döneminde özveriyle çalıştıklarını ifade ederek, şunları söyledi; “Odamızın çalışmadığı şeklindeki eleştirilere katılmıyorum. Kahveci esnafının sorunlarını her platformda dile getirdik. Birliğimize yaptığımız hizmetlerden biri de gayrimenkul ve satın aldığımız araçtır. İnternet cafe’lerde yaşanan sıkıntıların farkındayız. Sorunların çözümü konusunda Odamız üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır.” Cumartesi 11.00’de başlayan ve 17.00’de tamamlanan oy işlemlerinin ardından açılan sandıkta Mülazım Temel Oda Başkanlığına seçilirken, yönetim kurulu da şu isimlerden konuştu; “M. Şafii Denizhan, Mehmet Şimşek, Süphiye Hezer, Ali Dağ, Musa Güngör ve Mehmet Karabulut.” Oda’nın denetim kurulu üyelikleri ise Sait Bulut, İlhan Mehmetoğlu ve İdris Esin seçildi. Kongre bitiminde üyelere teşekkür eden Başkan Temel, kahveciler Odası’nda yeni bir dönemin başladığını belirterek; “Esnafımızın sorunlarını yönetim kurulumuzla birlikte çözüm bulacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim