**İkinci deprem kuşağında yer alan Batman’da eski binaların çoğunun depreme dayanıksız olduğunu belirten bazı inşaat sektöründeki firmalar; “Batman’da bir an önce kentsel dönüşümün hızla gerçekleştirilmesi gerekiyor” dediler. 


ACİL GÖREV; KENTSEL DÖNÜŞÜM
1990’lı yıllara kadar inşaat sektörünün büyük zorluklar yaşadığını söyleyen bazı inşaat firmaları, Batman’ın kentsel dönüşümde hak ettiği yerde olmadığına dikkat çekti. Birçok İl’de kentsel dönüşüm projesi kapsamında binaların yenilendiğine işaret eden bazı inşaat firmaları; “Zaman yok. Bir an önce kentsel dönüşümün Batman’da da hızla gerçekleştirilmesi gerekiyor. Çünkü eski binaların çoğu depreme dayanıksız durumda” diye konuştular.
“KENTSEL DÖNÜŞÜM BATMAN’A ŞART”
GAP, Belde ve Kültür mahallelerinin bir bölümünde eski konutların bir bölümü kentsel dönüşüm programı kapsamında yıktırıldığına dikkat çeken inşaat firmaları yetkilileri şöyle konuştular; “Batman’da 30-40 yıllık binaların yüzde 70’i depreme dayanıksız olduğunu düşünürsek yapılacak çok şey var. Zaman daralıyor. Bir an önce gerekli adımların atılarak kentsel dönüşümü hızla gerçekleştirilmesi gerekiyor. TOKİ’nin yaptığı konutlar Batman’a yetmiyor. Kentsel dönüşümle hem konutlar yenileniyor hem de ihtiyaç sahiplerin talepleri karşılanıyor.”

Editör: TE Bilişim