**10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü, Batman’da bir dizi etkinlikle kutlanacak. 6 STK temsilcisinin katıldığı Çalıştay’ın deklarasyonu yayınlayacak.

İNSANA YAKIŞIR İNSAN HAKLARI…
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bugün kentte bir dizi etkinlik yapılacak. “İnsanca bir yaşam için insana yakışır insan hakları” için hafta sonu aralarında Baro, İHD, Mazlum-Der ve çevrecilerin de bulunduğu 6 STK yöneticisi, iki gün süren Çalıştay gerçekleştirdi. İHD eski Genel Başkanlarından Hüsnü Öndül, İHOP Genel Koordinatörü Feray Salman ve Doç. Dr. Ahmet Murat Aytaç’ın katıldığı Çalıştay’da masaya yatırılan konular, deklarasyonla kamuoyuna duyurulacak.




YILLARDIR KUTLANIYOR AMA…

1948 yılında İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin yayınlanmasının ve kabul edilişinin yıldönümü olan 10 Aralık, o tarihten bugüne Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanıyor. Daha önce Batman Valiliği bünyesindeki insan hakları kurulu’nun bazı STK temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantılarda bir süredir rafa kaldırıldı. İnsan Hakları Kurulu’nun şikayetlere yönelik kutuları da işlevsiz hale gelince Valilik ile bazı kurumlarda kaldırılmıştı. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları gününe yönelik bazı STK’ların hazırlıkları tamamlandı. 

 

Editör: TE Bilişim