**Sason-Yücebağ belde Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya, TEOG sınavında  13 okulda ilk üçe giren öğrencileri, Ankara ve Çanakkale’ye gönderdi. İlk kez Batman dışına çıkan 50 öğrenci, 5 gün süreyle seyahat yapacak.
“BAŞARILI ÖĞRENCİLER HAK EDİYOR”
Sason-Yücebağ belde Belediyesi, başarılı öğrencileri Ankara ve Çanakkale’ye gönderdi. TEOG sınavında başarılı olan toplam 50 öğrenciyi Ankara ve Çanakkale’ye göndermeyi bir görev bildiklerini belirten Başkan Çetinkaya; “Beldemizdeki 13 okulda TEOG’da ilk üçte dereceye giren her okuldan öğrencilere seyahat imkanı tanıdık. 5 Öğretmen gözetiminde Ankara-Anıtkabir başta olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret edecek olan öğrencilerimiz, daha sonra Çanakkale’nin yolunu tutacak. Başarılı öğrencilerimiz bunu hak ediyor. Yücebağ’da bir ilki gerçekleştirdik. 50 öğrenciden 37’si ilk kez Batman dışına çıkıyor” diye konuştu.


BATMAN BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR
Öğrencilerin Ankara ve Çanakkale’ye gitmesi konusunda araç tahsisinde bulunan Batman Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy’a teşekkür eden Çetinkaya, sözlerini şöyle sürdürdü; “Beldemizin 13 okulundaki 5. 6. 7 ve 8. Sınıflarda eğitim-öğretim gören başarılı öğrencilerimizi başkent ile Çanakkale’ye göndermeyi aylar önce planlamıştık. Okullarda tatile az bir süre kalmasına denk getirdiğimiz bu seyahatte öğrencilerimiz hem Ankara’yı hem de Çanakkale’yi yakından tanıma imkanı bulacak. Beldemizde kırgınlıkların çocuklara yansımaması adına düzenlediğimiz bu seyahati önemsiyoruz. Emeği geçenlere de teşekkür ediyoruz.” (Reşat Yiğiz)

 

Editör: TE Bilişim