Batman turu14

2014 Newroz startının Pazartesi günü verileceği Batman’da hazırlıklar tamamlandı. İki dille kutlanan Newroz afişleri kentteki billboardları süsledi. “Nevroz piroz be”, “Nevroz kutlu olsun” yazılı afişler kentin dört bir yanına yansıdı. Pazartesi günü kutlanacak Newroz şenliğine aralarında Agıre Jiyan, Servet Kocakaya ve Dilovan’ın da aralarında bulunduğu dev sanatçı kadrosu, Batmanlılara müzik resitali verecek. Batman Newroz’una BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bölge Milletvekilleri ve Eş Başkan adaylarının da eşlik edeceği, 17 Mart’ta Batman’daki kutlamanın ardından 18 Mart Salı günü Beşiri, 19 Mart Çarşamba günü Kozluk ve 20 Mart Perşembe günü Gercüş’te şölen yapılacak.


Liderlerin Batman çıkarması!
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Batman’da halka seslenecek. Cuma namazının ardından Valilik kavşağında halkla hitap edecek olan AK Parti lideri Erdoğan’ın, vereceği mesajlar kentte merak konusu olurken, aynı saatlerde Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise Batman’ın büyük ilçesi Kozluk’ta partililere selamlama konuşması yapacak. Ardından İkiköprü beldesi, Beşiri, Hasankeyf ve Gercüş ilçelerinde BDP ilçe teşkilatlarını ziyaret edileceği bildirilen Demirtaş, Pazartesi günü ise Batman Newroz’una katılacak.



Burkay Pazar, Oral ise Pazartesi geliyor

Seçime sayılı günler kala partilerin Genel Başkanları ile yardımcıları peş peşe Batman’a geliyor. Hak-Par Genel Başkanı Kemal Burkay, Pazar günü Batman’a gelecek. Hak-Par Batman Belediye Başkan adayı Salih Doğantay, Pazar günü Batman’a gelmesi beklenen Genel Başkan için bir dizi hazırlık yaptıklarını söyledi. Burkay’ın esnafı gezeceğini belirten Doğantay; “Pazar günü Genel Başkanımızla esnaf gezisine çıkacağız. Parti binasında da partililerle seçim hazırlıklarımızı gözden geçireceğiz” dedi. Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oral da Pazartesi günü Batman’ın Sason ilçesinde partili ve esnaflarla buluşacak. Genel Başkan Yardımcısı Oral, Batman’dan çok Sason ilçesindeki seçim çalışmalarını izleyecek.

Editör: TE Bilişim