** 51. Kütüphane haftası etkinlikleri kapsamında Batman Üniversitesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Halk Kütüphanesi, ‘kitap okuma’ programı düzenledi.

 

PARKTA KİTAP OKUDULAR

Batman Üniversitesi Kütüphane Daire Başkanlığı, 51. Kütüphane etkinlikleri kapsamında Atatürk Parkı'nda ‘Batman Okuyor’ etkinliği gerçekleştirdi. Daire Başkanı Muzaffer Bimay ve birim çalışanları, kitap okumak isteyen herkese ücretsiz kitap dağıtarak okuma kampanyasını teşvik etti.  Atatürk Parkı'nda toplanan öğrenciler dağıtılan kitapları okudu. Kitap okuma bilincini oluşturmak için ‘Batman Okuyor’ etkinliği düzenlediklerini belirten Daire Başkanı Bimay: “Üniversitemiz Kütüphanesi bölgede en büyük olma özelliğinin yanı sıra 52 bin 500 kaynakla da dikkat çekiyor. Amacımız Batman’da kitap okumaya yönelik bir lokomotif sunmaktır” dedi.

 

KÜLTÜR’DE ETKİNLİK

Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki personeller ile kütüphaneye gelen bazı öğrenciler birlikte kitap okudu. Amaçlarının kitap okumayı daha da artırmak için dikkat çekmek olduğunu belirten Batman İl Halk Kütüphanesi Müdürü Derya Ilgar: “51. Kütüphane haftası etkinlikleri kapsamında kitap okuma bilincini artırmak için farklı çalışmalara imza atıyoruz. Bu kapsamda öğle arasında kurum çalışanlarımız ve kütüphaneye ders çalışmaya gelen öğrencilerle birlikte kitap okuma etkinliğini gerçekleştirdik” dediler. 

Editör: TE Bilişim