**12 Mayıs’ta Hemşireler günü ve 14 Mayıs’ta da kutlanacak olan Eczacılık günü nedeniyle Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, mesaj yayınladı.
“FAZLASIYLA ÖVGÜYÜ HAK EDİYORLAR”
12 Mayıs hemşeriler günü nedeniyle Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, mesaj yayınladı. Sağlık ekiplerinin en önemli unsurlarından biri olan hemşireliğin, 'önce insan' düsturu ile hareket ettiğini kaydeden Başkan Vekili Aksoy: "Hemşirelik mesleği, insana saygıyı, hizmeti ön planda tutar. Onun için hastasının iyileşmesi en öncelikli hedefidir. Hemşireler aldıkları eğitim ve görev bilinciyle vatandaşlara sağlık hizmetinin sunumunda büyük çaba sarf etmektedirler. Hastalarına verdikleri moralle onları yaşama tutunmayı sağlamaktadırlar. Hastalara umut ve yaşama sevinci kazandırmak, ihtiyaç duydukları sevgi, şefkat ve ilgiyi göstermekten asla çekinmeyen, gecesini gündüzüne katan hemşirelerimiz insan sağlığı için verdikleri bu onurlu hizmet ile övgüyü fazlasıyla hak etmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşirelerimizin “12 Mayıs Hemşireler Günü”nü ve “12-18 Mayıs Hemşireler Haftası”nı kutlarım" dedi.
“ECZACILAR GÜNÜ KUTLU OLSUN”
Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, “14 Mayıs Dünya Eczacılık Günü" dolayısıyla mesaj yayınladı. Aksoy’un mesajında şu görüşlere yer verildi: “İlaç sadece eczaneden alınmalı, ilaç kullanırken de komşunuzu değil, eczacı ve doktorunuzu dinlemelisiniz. İşte tam da bu noktada Eczacılarımıza büyük görevler düşmektedir. İlaç kullanımı hassas bir konudur. İlaç temininde ve kullanımında köprü vazifesi üstlenen Eczacılarımıza büyük görevler düşmektedir. Hastalara tıbbi danışmanlık hizmeti veren eczacılarımız, bilgi ve tecrübeleriyle hastaları bilgilendirmekte, yanlış ilaç kullanımını büyük oranda önlemektedirler. Bu vesile ile doğru ilaç kullanımı ve olası riskler konusunda hastaları bilgilendiren ve şifa bulmalarına vesile olan tüm eczacılarımızın "Eczacılar Günü'nü" kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim." (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim