**Yaklaşık 1.5 yıldır yapımı süren Raman dağı eteğindeki yeni Hasankeyf’te kurumların binaları hazır. İlçe teşkilatlarına ait binalar ile örnek ev ve lojmanlar sahiplerini bekliyor. 


YENİ İLÇEYE HASANKEYF MOTİFİ
Türkiye’de petrolün bulunduğu Raman dağı eteğinde yapımı süren yeni Hasankeyf yerleşim birimindeki kurum ve kuruluşlara ait binalar tamamlandı. Kaymakamlık, Belediye, ilçe Emniyet Amirliği, PTT, Müftülük, Cami, okul ve Ticaret merkezi binalarının için de yer aldığı yeni yerleşim birimindeki bazı binaların önümüzdeki aylarda teslim edileceği bildirildi. Yapımcı firma yetkilileri, tamamlanan binaların kısa sürede ilgili kurumlara tahsis edileceğini söylediler. Hasankeyf ilçe sakinleri için yapılan örnek evler ile lojmanların da bulunduğu yeni yerleşim birimi bitişiğinde ise TOKİ, 500 konut yapımına önümüzdeki günlerde start vereceği belirtildi.
ÖRNEK EVLER GÖZ KAMAŞTIRIYOR
TOKİ, yeni ilçe alanına yaptığı örnek evleri Hasankeyf’in mimari yapısına uygun gerçekleştirdi. Hasankeyflilerin isteği doğrultusunda örnek evlerin yapıldığını belirten TOKİ, 500 konutu da ‘örnek evlerin’ benzerini yapacak. Yıllardır tarihle iç içe yaşadıklarını belirten Hasankeyfliler, yeni konutların kendilerine düşük bedelle verilmesini istiyor. Bazı ilçe sakinleri, yeni yerleşim biriminde önceliğin Hasankeyf’te yaşayanlara verilmesinin gerektiğini belirterek, şöyle konuştular; “Ilısu barajından en fazla etkilenecek yer Hasankeyf’tir. Bu nedenle konutlarda önceliğinin uygun fiyatlarla ilçe sakinlerine tahsis edilmesini istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim