*İlkbahar mevsimiyle birlikte düğün mevsimi de başladı. Batman ve yöresinde tanınan aile fertlerinin düğün törenlerine kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Kentin tanınan kuyumcularından Özcan Tunç yaşamını Sibel Tunç’la birleştirirken, Yurdem ailesinden Vedat (Hogir) Yurdem ise Özlem Yurdem ile dünya evine girdi.

 

RENKLİ DÜĞÜN

Batman ve yöresinin tanınan aile fertlerinin düğün törenlerinin yapıldığı salonlar dolup taştı. Yörenin tanınan kuyumcularından Özcan Tunç’un düğün töreni komşu ilçe Bismil’deki Boztepe düğün salonunda yapıldı. Sibel-Özcan Tunç çiftinin düğün törenine Batman, Diyarbakır ve Bismil’den seçkin bir davetli topluluğu katıldı. Batman’daki kuyumcu esnafları ile renkli simaların katıldığı düğünde salon dolup taştı. Kürtçe şarkılar eşliğindeki düğünde halay çeken konuklar, pisti uzun süre terk etmedi. Renkli geçen düğünde gelin-damada atılan bahşişler düğün ekibinin yüzünü güldürdü.


YURDEMLERİN DÜĞÜNÜ

Batman’ın tanınan ailelerinden Yurdem’lerin düğün töreni ise Rezidans düğün salonundaydı. Özlem-Vedat (Hogir) Yurdem çiftinin düğün töreninin yapıldığı ve gemiyi andıran salon girişinde Tevfik ve Lokman Yurdem kardeşler konukları kapıda karşıladı. Yaklaşık bin 500 konuğun katıldığı renkli düğünde Özlem-Vedat(Hogir) çifti, konuklarla birlikte halay çekti. Yurdem kardeşler, konuklarla yakından ilgilendi. At figürünün bulunduğu araçtan inen gelin ve damat alkış yağmuruna tutuldu. Renkli düğün geç saatlerde sona ererken, Yurdem kardeşler konuklara teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim