**Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te Dicle nehri üzerindeki köprünün sağlamlaştırma çalışmalarının yüzde 90’ı tamamlandı. 25 Milyon TL’lik ödeneğin 22 Milyonu kullanıldı.
KÖPRÜDE ÇALIŞMALAR TAM HIZ
Dicle nehri üzerindeki tarihi köprüde sağlamlaştırma çalışmalarında sona doğru gelindi. Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Selahattin Eyyüpoğlu, tarihi köprüde sağlamlaştırma çalışmalarının yüzde 90 bölümünün tamamlanmak üzere olduğnu ifade etti. 25 Milyon TL’lik ödeneğin 22 milyon TL’sinin kullanıldığını kaydeden Eyyüpoğlu; “Yıl sonuna doğru eski köprünün sağlamlaştırma çalışmaları bitecek. Restorasyondan çok köprüde sağlamlaştırma çalışmalarına gidildi” diye konuştu.



TÜRBEDE JEOLOJİK ÇALIŞMA
Hasankeyf’in sembolü olan Zeynel Bey türbesinin raylı sistemle taşınmasına yönelik henüz bir çalışmanın söz konusu olmadığını anımsatan Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, şunları söyledi: “Bir süre önce türbenin taşıma işini üstlenen firma elemanlarının jeolojik çalışması yapıldı. Ancak taşınmaya yönelik henüz her hangi bir çalışma başlatılmadı. Tarihi köprüde ise restorasyon değil, sağlamlaştırmaya yönelik proje gerçekleştirildi. Tarihi eserlerin taşınmasına yönelik henüz bir çalışma olmadı.” (Reşat Yiğiz)


Editör: TE Bilişim