** 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın bayramını kutlayan Vali Azmi Çelik; “Gazeteciler önemli sorumlulukları üstleniyor. Toplumsal barışın korunmasında kamuoyuna aktarılan doğru bilgiler hayati önem arz ediyor” dedi.

DEMOKRASİNİN UNSURU”

Batman Valisi Azmi Çelik, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın bayramını kutladı. Gazetecilerin önemli bir sorumluluk taşıdığını belirten Çelik: “Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın üstlendiği görev itibariyle toplumun en önemli ve gerekli kurumlarından biridir. Günümüzde hızla gelişen ve etkinliği her geçen gün artan yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları, yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında yaptığı bilgilendirmeler ile vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları da üstlenmektedir. Basın, kamuoyu oluşturma ve toplumu aydınlatma işlevini yerine getirirken, hukukun evrensel ilkelerine bağlı kalması ve özel hayat ve kişilik haklarına saygı göstermesi ve doğru olmayan haberlerden kaçınması da oldukça önem arz etmektedir” dedi.

DOĞRU BİLGİLER ÖNEMLİ”

Vali Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birlik ve beraberliğimizin perçinlenmesi, toplumsal barışın korunması ve güçlendirilmesinde basın kuruluşlarının kamuoyuna aktaracağı doğru bilgiler hayati önem arz etmektedir. Bu vesile ile kamuoyunu aydınlatan, bilgilendiren ve her ortamda, her koşulda sorumluluk duygusu ile hareket ederek haber alma ihtiyacını karşılayan değerli basın mensuplarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını’ kutluyor sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

********

Çelik’ten Kadir gecesi mesajı

Batman Valisi Azmi Çelik, Batmanlıların Kadir gecesini kutladı. Çelik, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde doruğa çıkan manevi güzelliklerin diğer günlerde de artarak devam etmesini ve millet olarak aramızdaki sabrı, sevgiyi, hoşgörüyü, yardımlaşmayı arttırmasını, paylaşmayı ve özveriyi pekiştirmesini diliyorum. Hiç şüphesiz bu mübarek gece kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için fırsat sunmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Batman’lı hemşerilerimin olmak üzere, tüm İslam Aleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, bu gecenin bütün insanlığı huzur ve barış içerisinde Ramazan Bayramı’na eriştirmesi dileklerimle sevgi ve saygılar sunuyorum.”

Editör: TE Bilişim