**Batman yöresinin şeyhlerinden Hamidilerin düğünü gelenek-göreneklere göre yapıldı. Şerafettin Hamidi’nin büyük oğlu Gaziantep işletme bölümü mezunu Yusuf, yaşamını ev hanımı Kübra Hamidi ile birleştirdi.
**Düğüne Siirt-Tillo ile grup Dergah’ın Billur-def’le renk kattığı düğünde dolarlar havada uçuştu. Damat koltuğunu kapan Siraç İnan, bin 500 TL bahşiş aldı.
BİLLUR-DEF EŞLİĞİNDE DÜĞÜN
GAP İdaresi eski Başkan Yardımcısı ve Batman Belediyesi eski Başkan Yardımcılarından Şerafettin Hamidi’nin büyük oğlu M. Yusuf ile Kübra Hamidi’nin düğünü yörenin gelenek-göreneklerini yansıttı. Salon Diva’daki düğün törenine AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti İl teşkilatı, Batman eski Belediye Başkanı ve eski Milletvekili Ataullah Hamidi ile seçkin bir davetli topluluğu katıldı. Kadınların kapalı salonda, erkeklerin ise havuz başında ağırlandığı düğünde etli bulgur pilavı, güveç ve meyve konuklara ikram edildi. Yaklaşık 3 bin kişinin ağırlandığı düğünde Hacı Feyzi aşçı, Kızıltepe’nin yemek menüsünü konuklarla buluşturdu.


DAMAT KOLTUĞUNU KAPTI
Yörenin gelenek ve göreneklerini yansıtan düğünde Siirt Tillo grubu ile Grup Dergah, Def ve Billur ile konukları pistte davet etti. Düğünde ilginç an ise damat Gaziantep Üniversitesi İşletme bölümü mezunu M. Yusuf’un damat koltuğuna oturduğu an oldu. Siraç İnan, damat koltuğuna bağdaş kurup çay içti. Damada eşlik eden gençler ile İnan arasında bahşiş kapışması yaşandı. Damadın koltuğunu kapan Siraç İnan, Bin 500 TL bahşiş aldıktan sonra yerini damada bıraktı. Davetliler, daha sonra def-billur eşliğinde halay çekti. Büyük oğlunu evlendirmenin heyecanını yaşayan Şerafettin Hamidi, konuklara teşekkür etti. Geç saatlere kadar süren Kübra-M. Yusuf Hamidi çiftinin düğününde halay çekenlere bol bol dolar-para saçıldı.

Editör: TE Bilişim