AYGÖL’E YENİ GÖREV

Rize Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, Rize Özel İdare Genel Sekreterlik görevine atandı. Yeni görevlerin yeni heyecanlar getirdiğini belirten Aygöl, devraldığı bayrağı hedefe taşımada hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağını kaydetti.
Kurum olarak vatandaşlara 7 gün 24 saat esası ile hizmet verdiklerini, iyi günde kötü günde hep vatandaşın hizmetinde olacaklarını ifade eden Aygöl, “Doğruluk, dürüstlük ve hakkaniyetlik esaslarına göre çalışmaları sürdüreceğiz. Tüm hizmetlerin şeffaf bir yönetim anlayışı içerisinde gerçekleştireceğiz” dedi.

BAŞARILI YÖNETİCİ AYGÖL

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şefik Aygöl, Batman’ın Beşiri ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Batman’da tamamladı. 1996 yılında girdiği Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini 2000 yılında başarıyla tamamladı. Mülkî idare mesleğine 2001 yılında Siirt Kaymakam adayı olarak görev yaptı. 2003–2004 yılları arasında İngiltere’nin Exeter Üniversitesinde bir yıl süreyle meslekî konularda bilgi görgü ve dil eğitimi aldı. 2004 yılında Millî Güvenlik Genel Sekreterliğinde kamu diploması kursunu başarıyla tamamladı. Kütahya’nın Dumlupınar Altıntaş ve Domaniç ilçelerinde kaymakam vekilliği yaptı.
2005 yılında 89. Dönem Kaymakamlık Kursunu başarıyla tamamladı. Konya-Derebucak, Erzincan- Otlukbeli İlçelerinde çalıştıktan sonra 2008 yılı Ağustos Ayında Şanlıurfa Akçakale İlçesine atandı.

 

SINIRDA DA GÖREV YAPTI

Kaymakamlık görevinin yanında 4 yıl süreyle Akçakale Sınır Kapısı Mülki İdare Amirliği görevini de yürüttü. Suriye Arap Cumhuriyetinde oluşan iç savaştan dolayı Türkiye’ye sığınan 30 bin Suriyeli mülteci için Akçakale Süleyman Şah Konaklama Merkezi kurdu ve yönetti. Yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı 2008 yılında Otlukbeli Belediyesi Meclisi, 2010 yılında ise Akçakale Belediyesi Meclisi oybirliğiyle aldığı karar sonucu bu ilçelerin fahri hemşehrisi kabul edildi. Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde eğitim, sağlık ve gençlere yönelik yapılan başarılı çalışmalardan dolayı Türk İdareciler Derneği tarafından 2010 yılında Vali Celalettin Tüfekçi hizmet ödülüne layık görülerek yılın idarecisi seçildi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi geliştirme vakfı üyesi olan hemşehrimiz Şefik Aygöl aynı üniversitede yüksek lisans eğitimi yaptı. Rize deki başarılı çalışmalardan dolayı üstün başarı belgesi alıp maaşla ödüllendirildi.

 

Editör: TE Bilişim