Tiyatroya ömrünü adamış merhum Levent Kırca’nın “Olacak o kadar” programlarında hepinizin dikkatini çeken bir haber bölümü vardır; HABERLER, HABERLER, HABERLER diye…

İşte bu noktada biz de Batman için şunu diyoruz;

SORUNLAR
SORUNLAR
SORUNLAR diye…

Hangisini anlatsam diye soruyorum kendime…

Eğitimden sağlığa, Spordan siyasete, Ekonomiden sanayiye kadar Batman dibe vurmuş durumda.

Ciddi anlamda bu il için bir şeyler yapmak isteyenler ya kapı dışarı edilmekte, ya da şevkleri kırılarak küstürülüp bir kenara atılmaktalar.

Koltukları işgal eden liyakatsiz siyaset torpillileri ise günlerini gün etmektedirler.
Her gün bu insanların yaptıkları hataları ve Batman’a zararlarını gördükçe kahrolmaktayım.

SAĞLIK DİBE VURDU
Sağlık sektörümüz dibe vurmuş durumda. Bölgenin en gösterişli özel hastanelerine sahip olan, Bölge hastanesi bulunan Batman maalesef sağlık sektöründe dibin altında boğulmuş durumda.  Özel hastanelerin fahiş fiyat uygulamasından dolayı vatandaşın alım gücünün düşmesi özel hastaneleri pas geçmelerine ve milleti bölge hastanesine gitmesine sebep olmaktadır.

Haliyle tek başına kalan Bölge Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi vatandaşlarımız istedikleri hizmeti alamıyorlar. Bunun nedeni kapasitenin çok üstünde vatandaşımızın hastaneye gitmesidir. Batman harici, Siirt, Mardin, Hakkari, Şırnak, Bitlis ve Muş illerinden gelen hastaların ilimizde tedavi görmek istemesidir. Doktorlarımızın üstün çabaları sonucunda hastalarımız iyileşmekte ama koltuk sahiplerinin Bölge hastanesi ve Kadın Doğum Çocuk Hastanesinin zavallıları oynamasını seyretmelerine inanamıyorum.

Yine Siyasilerin çabası sonucunda hastanenin yeri birçok kez değişti. En son olaya Sayın Valimiz el koyarak yer tespiti yapıldı ve ihalesinin ardından yıllar önce bitmesi gereken yeni hastane 2020-2021 yıllarında belki biter, kaybeden kim; tabi ki Batman halkı.

21 Şehir hastanesi içinde en yakın şehir hastanesi, 2021 yılında açılması beklenen Şanlıurfa şehir hastanesi görünmekte.

Allah aşkına neden Batman yok bu sıralamada.

Ülke içinde 21 şehir hastanesi açılacak ve yanı başımızdaki Siirt’e Tıp Fakültesi verilecek ama sıra Batman’a gelince sadece vaat edecekler.!

Siyasetçi arkadaşlar biz vaat değil, icraat istiyoruz.

MİLLİ EĞİTİM SINIFTA KALDI
LGS ve YKS’de Batman’ın durumu ortada.

Sınav sonuçlarına göre kendi plakamızı yakalamış durumdayız. Milli Eğitim binası güzel, okullarımız güzel ama sistem yanlış, sistem öğrenciyi çalışmaya teşvik etmiyor, aylarca okula gelmeyen bir öğrencinin devamsızlıktan kalmadığı, 10 kırığı olan bir öğrencinin sorumlu sınavları sonucunda geçtiği, öğretmenlerin bile öğrencilere kızmaktan korktuğu, aman dersime gireyim sorun çıkmasın öğrenci öğrenmiş öğrenmemiş umurunda olmayanların eğitimcilerin olduğu, özel okullar, özel sınıflar, İngilizce eğitim gören özel sınıfların oluşmasına rağmen, evlere şenlik liyakatsiz kişilerin müdürlüklere getirilerek sınıfta kalan bir eğitim sistemi ile karşı karşıyayız.

Eğitimde kim kimden hesap sorulur bilmem ama Valimizin ciddi anlamda evlere şenlik Milli Eğitimi hizaya getirmesini beklemekteyim.

İŞSİZLİK TAVAN YAPTI
Ekonomiye değinecek olursak, hükümetin bu kadar iş adamlarına ‘yatırım yapın’ çağrısına rağmen, bir adım boyu yol kat edemiyoruz. Bunun sebebi siyasi hükümet mi, yoksa yatırım yapmayan iş adamlarını araştırma konusu olması gerekir. Ancak bildiğim bir konu varsa Batman, işsizlik konusunda ülkenin bir numarası konumunda. Vatandaşlarımızın İş-Kur ilanları için bile Ankara’ya gidip torpil bulmak için çaba sarf ettiklerini gördükçe insanların alım gücünün bir hayli düştüğünü görmemek için kör olmak gerekir.

ÜLKENİN EN PAHALI HAVAYOLU BİZDE
Batman, oldum olası kaybeden konumunda. Baksanıza ülkenin en pahalı uçaklarına biz Batmanlılar biniyoruz. Geçen hafta BATSO tarafından protesto edilen THY ve yönetimi basın açıklamasına 50 veya 75 sivil toplum kuruluşu dernek katıldı. Oysa ilimizde İçişleri verilerine göre 500’e yakın sivil toplum örgütü dernek var. Demek ki, Batman ile ilgili sorunlar kimsenin umurunda değil. Günde 2 uçağı ilimize reva görenlere en yüksek perdeden cevabı siyasi parti temsilcilerinin genel merkez nezdinde vermesini beklemekteyim.

Birçok soruna değinmek istiyordum ama laf lafı açınca yazacak yerimiz kalmadı. Diğer sorunları başka köşemde işlemek üzere kalın sağlıcakla…

Editör: TE Bilişim