ALT YAPI ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILACAK

Batman Belediyesi Eşbaşkanvekili Hürriyet Kaytar, SİBADAŞ’ın doğalgaz hattı çekme çalışmaları geciktiği için Belediye’nin son bir yıldır yol yapım, asfalt, kaldırım ve kilit parke döşeme faaliyetlerine ara vermek zorunda kaldığı dört mahallede incelemelerde bulundu. Burada halk ve esnaflar ile bir araya gelen Başkanvekili Kaytar, dört mahallede de doğalgaz abonelikleri yapılamadığı için SİBADAŞ’ın hatları çekemediğini, doğalgaz hatları çekilmediği için de belediyenin de bu dört mahallede alt yapı faaliyetlerine başlayamadığını belirterek,“SİBADAŞ devrettiği an ekiplerimiz anında bu dört mahalleye girerek kısa sürede alt yapı çalışmalarını bitirecek” dedi.


SEMT SAKİNLERİNİ DİNLEDİ

Eşbaşkanvekili Hürriyet Kaytar Yeni Mahalle, Raman, Sağlık ve Meydan mahallelerinde halk ve esnaflarla bir araya geldi. SİBADAŞ yetkilileri ve belediye Fen İşleri teknik ekibiyle birlikte dört mahallede alt yapıdan kaynaklı sıkıntıları yerinde inceleyen Eşbaşkanvekili Kaytar, bu yılın yeni çalışma sezonu ile birlikte Batman’ın hemen hemen bütün mahallelerinde çalışma başlattıklarını ancak Yeni Mahalle, Raman, Sağlık ve Meydan mahallelerinde belediyeden kaynaklı olmayan nedenlerden gerekli alt yapı faaliyetlerine başlayamadıklarını dile getirdi. Dört mahallede yaşayan yurttaşların SİBADAŞ aboneliklerinde yaşanan gecikmeler nedeniyle SİBADAŞ’ın doğalgaz hatlarını çekme konusunda geciktiğini belirten Eşbaşkanvekili Kaytar, “SİBADAŞ hatları çekemediği için biz de çalışmalarımıza başlayamıyoruz, SİBADAŞ’ın abonelik ve hat çekme sorununu giderir gidermez biz de Batman Belediyesi olarak bu dört mahallede alt yapı çalışmalarımızı başlatacağız” dedi.






“MAHALLELERİ ESKİ HALE GETİRECEĞİZ”
SİBADAŞ yetkilileri ile dört mahallede da halk ve esnafların sornunlarını dinleyen Eşbaşkanvekili Kaytar,  “Son bir yılda bu dört mahallemizde ciddi alt yapı sıkıntıları yaşıyoruz. Aslında sıkıntı kısa sürede halledilebilecek bir sıkıntı. Ne var ki burada öncelikle giderilmesi gereken bir SİBADAŞ aboneliği sorunu var. Abonelik başvurusu olmadığı için SİBADAŞ doğalgaz hattını çekemiyor, SİBADAŞ doğalgaz hattını çekemediği için biz de belediye olarak asfalt serim, yol yapım, asfaltlama, kaldırım, kilitparke taşı döşeme ve içme suyu ile kanalizasyon hatlarını yenileme çalışmalarımızı yapamıyoruz. İlk olarak biz giremiyoruz, çünkü bizden sonra yapılacak olan bir abonelik başvurusunda yaptığımız yol, kaldırım ve asfalt serimi çekilecek bir doğalgaz hattı nedeniyle bozulup eski haline dönecek” diye konuştu.
“HATLARIN ÇEKİLMESİNİ BEKLİYORUZ”
Yeni Mahalle, Raman Mahallesi, Sağlık Mahallesi ve Meydan Mahallesi bir yıla yakın bir süredir SİBİDAŞ’ın çalışmaları devam ettiğini belirten Eşbaşkanvekili Kaytar, şöyle devam etti: “Batman Belediyesi olarak SİBADAŞ’ın çalışmalarını biran önce bitirip bu alanları test ettikten sonra bize devretmelerini bekliyoruz. SİBİDAŞ bu mahallelerde abone sıkıntısı yaşadığı için hatları tam olarak çekemiyor ve bundan dolayı çalışmalar uzun sürüyor. Yaptığımız yerin yarın tekrar sökülmemesi için biz de SİBİDAŞ’ın çalışmalarının bitmesini bekliyoruz. Yurttaşlarımız bu konuda duyarlılık göstermesi ve bir an önce abonelik işlemlerini bitirmelerini kendilerinden rica ediyoruz. Halk abonelik talebinde bulunup hatlarını çekerse biz de bir an önce çalışmalarımıza başlayacağız.  Biz çalışmalara ilişkin gerekli planlamamızı yaptık ve herhangi bir sıkıntımız da yok. Çalışmaları başlatmak için biz hazır durumdayız. SİBADAŞ  çalışmalarını tamamladıktan sonra bütün ekiplerimizi Yeni Mahalle, Raman Mahallesi, Sağlık Mahallesi ve Meydan Mahallesi’ne kaydırarak bu mahallelerde yaşanan sorunları ortadan kaldıracağız.”

Editör: TE Bilişim