** Batman’da Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM), kadınları meslek sahibi yapıyor. 19 Mayıs ve Yavuz Selim mahallelerindeki ÇATOM sorumlusu Şükran Altun: “İki merkezimizde 451 kadın kurs görüyor. Kadınlarımızın ürettiği ürünleri piyasadaki firmaların yanı sıra şehir dışındaki firmalara da gönderiyoruz” diyor.

** Yaklaşık 20 yıldır görev yaptığı toplum merkezlerinde 25 bin kadına ulaştığına da dikkat çeken Altun: “Halk Eğitim’in desteğiyle talebe göre kursları açıyoruz. Ayrıca Çocuk Gelişim Merkezimizden de 220 öğrencimiz faydalanıyor” diye konuştu.

ÜRÜNLER, BATMAN VE
İSTANBUL PİYASASINA
Çok Amaçlı Toplum Merkezlerinde (ÇATOM) açılan kurslarla meslek sahibi olan kadınlar hem üretiyor hem de kazanıyor. 19 Mayıs ve Yavuz Selim Mahallelerindeki Çok Amaçlı Toplum Merkezlerinin yanı sıra GAP Cheetos Çocuk Gelişim Merkezinin de sorumluluğunu da sürdüren Şükran Altun, ‘Kadınlarımıza imkan verildiğinde en iyisini başarıyor’ diyor. Halk Eğitim Merkezi’ndeki usta öğreticiler tarafından merkezlerine başvuran kadınlara kurs verildiğini belirten Altun: “220 Anaokul öğrencisi, 451 ise kursiyerimiz var. Merkezlerimizde onlarca öğretici görev yapıyor. Tekstil eğitimi, ön muhasebe, okul öncesi, okuma-yazma gibi kurslarımız var. Talepler doğrultusunda kurs açabiliyoruz. Bu kurslarda ürettiğimiz ürünleri Batman ile İstanbul piyasasına gönderiyoruz. Amacımız, kadınlarımızın ekonomik bağımsızlıklarını kazanması ve eğitimlerinin yükselmesidir” dedi.

 “KADINLAR KENDİ İŞİNİ KURUYOR”
ÇATOM Sorumlusu Altun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir kadına eğitim verdiğiniz zaman bir eve, ev mahalleye, mahalle şehirlere ve ülkeye dönüşür. Merkezlerimizde eğitim gören kadınlarımız kendi işini de kurabiliyor. Sayısız işyeri açtık. Ayrıca GAP Cheetos Çocuk Gelişim Merkezimizde ise 220 çocuğumuz eğitim görüyor. Bu çocuklarımızdan 60’ı için çeşitli vakıflardan burs sağladık. Valiliğimiz ve Halk Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle her geçen gün daha çok kadına ulaşıyoruz. Merkezlerimizde kurs gören kadınlar, eğitim ve ekonomik özgürlük kazandıktan sonra ailede söz sahibi olduklarını, fikirlerine danışıldığını, çevrelerinin onlara farklı baktığını söylüyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor. Çocuklarımızı yetiştiren kadınlara yatırım yapmalıyız.”

19 YILDIR ÇATOMLARDA
9 Çocuk annesi kursiyer Meryem Toprak ise 19 yıldır ÇOTAM bünyesindeki kurslara katıldığını söyledi. Aile bütçesine katkı sağladığını kaydeden Toprak: “ÇATOM’un bize ciddi desteği var. Sadece bize değil, gelir kaynağı düşük olan çocuklarımız için de destekler sağladı. Petrolkent mahallesinde oturuyorum. Fakat her gün çocuklarımla beraber buraya severek geliyorum. Hem maddi kazancımız oluyor, hem de güzel vakit geçiriyoruz. Tekstil atölyemizde Hasan Koyuncu hocamızın destekleriyle günde 2 bin yazma işliyoruz. 150 adet de seccade üretiyoruz” diye konuştu. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim