Barış Arslan

*1968-69 Eğitim-öğretim yılında Batman’da açılan ilk lisede iz bırakan eski eğitimcilerin çoğu emekli oldu, bazıları ise hayata veda etti. 1980 Yılına kadar Batman Lisesi’nde iz bırakan öğretmenler arasında saygın eğitimciler vardı. O tarihi liseden bir kesit kare…

BAŞARILI EĞİTİMCİLERDİ

Yıl 1978. Batman Lisesi öğretmenlerinin de çoğunun katıldığı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’ndan bir kare. Okul Müdürlüğünü Musa Yelken’in yaptığı döneminde lisede güçlü bir eğitimci kadrosu vardı. Özel eğitim kurumlarının olmadığı dönemde, o tarihi liseden Tıp ve Hukuk kazanan onlarca öğrenci çıkmıştı. İşte TPAO Stadında bayrama katılan o dönemin Batman Lisesi öğretmenlerinden bazı simalar “Aynur Uzun, Birsen Sungur, Burhan Zorluoğlu, Mahir hoca, İzzetin Çağrı, Doğan Binici, Candar Toprak, Bolulu Yıldırım hoca, Okay Kıyak, Yılmaz hoca, İsa Bürü ve Özcan Öndaş.”

LİSE’DEN KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ

Batman Lisesi’nin başarılı öğretmenleri arasında Biyoloji öğretmeni Yılmaz hoca, Matematikçi Aynur Uzun, Trabzonlu Ali Kama, İzzetin Çağrı, Tekirdağlı Halil Topçu, Süleyman Batmaz, İbrahim Özgen ile Kayapınarlı Lise Müdürü Musa Yelken’in olduğu o hatıra kare Batman Lisesi giriş kapısında çekilmişti. Şimdilerde bu eğitimcilerin tümü emekli oldu.

CEP TELEFONLARI YOKTU, SOHBET VARDI

1980’lerde cep telefonu yoktu. Bırakın cep telefonları, normal telefonlar bile ev ve işyerlerinde yok denecek kadar azdı. Dönemin Batman Lisesi eğitimcileri teneffüslerde Öğretmenler Odası yerine dışına çıkar, sohbet ederdi. Batman Lisesi’nin eski resim öğretmeni ve Müdürü Musa Yelken, öğrenciler kadar eğitimcilerin de sorunlarını dinlerdi. İşte Batman Lisesi bahçesinde Müdür Yelken ile öğretmenlerin yıllar öncesinden sohbet ettikleri bir kare.

LİSELİ EĞİTİMCİLERİN HASANKEYF HATIRASI

Batman Lisesi Müdürlüğü görevini yaptığı dönemde, eğitimci kadrosuna hafta sonları moral veren müdür Kayapınarlı Musa Yelken’di. Yıl 1978. Tarihi Hasankeyf, o dönemler bir başka güzeldi. Ne defineciler tarihi tahrip etmişti ne de tarihi eserlerin bir bölümü yerinden kaldırılmıştı. Tam 42 yıl önce Hasankeyf köprüsü üzerinde bir araya gelen Batman Lisesi’nin o eski eğitimcilerinden geride bu hatıra fotoğraf karesi kaldı.

Editör: TE Bilişim