Barış Arslan

*Batman’ın eski amatör takımlarından Batman Gençlik Spor’da da eski futbolcular forma terletmişti 1984 Yılında yaptığı transferlerle adından söz ettiren Batman Gençlik Spor’un antrenörü TPAO emeklisi Mehmet Apari idi. Batman’ın ilk iş merkezlerinden biri de Japon pasajı karşısındaki 3 katlı eski oteldi. İşte Batman’da farklı karelerden bir kesit.

1985’TE BATMAN GENÇLİKSPOR

Tam 35 yıl önce Batman amatör lige renk katan takımlardan biri de Batman Gençlik Spor’du. TPAO’nun tarihi stadında amatör takımlar sezon açılışı yapardı. İşte o dönemlerde Batman Gençlik Spor’un eski ve yeni transferlerin bir arada bulunduğu o açılıştan fotoğraf: Tuna Durmaz, Hayrettin, Kadir Karaer, Cem Akman, Şehmus Akçay, Halit Beytüt,  Şehmus Beytüt, Kadir Beyler ve Hüseyin Akınbay (Ayaktakiler).  Kenan İmren, Şemsi, Salih Tuğcu, Arif Dinçer, Muharrem Turgut, Kemal, İsmail Baysal, Selim, Zeyni Arpa ve antrenör Mehmet Apari (Oturanlar).

AMATÖRLER SEZON AÇILIŞI YAPARDI

35 Yıl önce Batman Amatör küme şimdi ki profesyonel takımlardan daha derli topluydu. Amatör küme maçları öncesinde takımlar transferlerini sporseverlere duyururlardı. İşte Batman Gençlik Spor’un 1984-85 futbol sezonu öncesinde yaptığı transferler: Muharrem Turgut, Kenan İmren, Şehmus Beytüt ve Salih Tuğcu (Ayaktakiler). Selim Akman, Şemsi, Kemal ve Arif Dinçer (Oturanlar).

JAPON PASAJI ÇEVRESİ ŞENDİ

Burası Japon pasajı karşısı. AK Parti Batman eski İl Başkanı Ömer El’in babası Abdurrahman El’e ait üç katlı iş merkezi önce oteldi. Sonrasında ise iş merkezine dönüştürülmüştü. Özel hastanelerin olmadığı dönemde, doktorların özel muayeneleri olarak kullanılan iş merkezi gözde yerdi. Halen 2’inci Caddenin hareketli olan eski çarşı merkezinde 40 yıl önce manzara böyleydi.

1970’Lİ YILLARDA 2. CADDE

Yıl 1974. Burası Cumhuriyet Meydanı ile birleşen 2.’inci Caddenin başlangıç noktası. Japon pasajının bitişiğinde merhum Şirin Çankaya, modern bir iş merkezinin temelini atmıştı. O iş merkezi açıldığında 2’inci ve 3.’üncü katı ‘Kent otel’i olarak hizmet vermişti. O iş merkezinin bitişiğinde ise Türkiye İş Bankası binası vardı.  İşte 1974’ün başında o Meydan ile 2. Caddedeki kalabalıktan bir kare.

Editör: TE Bilişim