Barış Arslan

*1968-69 Eğitim-öğretim yılında açılan Batman Lisesi’nde binlerce öğrenci mezun oldu.1970’li yıllarda Lise’de okumak ayrıcalıktı. O dönemlerde Batman Lisesi gençliği arasında dayanışma ve birliktelik bir başkaydı.  İşte o dönemin liseli gençlikten bir fotoğraf seçkisi…

BATMAN LİSESİ’NDE OKUMAK AYRICALIKTI

70’li Yılların başında Batman Lisesi’nde okumak bir ayrılacaktı. Batman Lisesi’nin ikinci mezunlarından 3-B sınıfı öğrencilerinin 1971 yılında çektikleri hatıra karede kimler var, kimler yok. Bazıları iş dünyasında önemli yere geldi. Bazı simalar da hayata etti. Mezuniyetlerine 1 yıl kala kara tahta ile soba önünde hatıra kare çeken Batmanlı liseli öğrencilerden bazı simalar: “Rıfat, merhum Tahir Yayla, İsmail Akat, Ferman Arıca, Yılmaz İşcan, Mehmet Atayan ve Mehdi Polat.”

LİSELİ ÖĞRENCİLER ŞIK GİYİNİRDİ

1971-72 Eğitim-öğretim yılı. Batman Lisesi son sınıf öğrencilerinden ve kanka olan üç sima, o tarihi lise binası önünde çektikleri hatıra karede; şıklık ve zarafetleriyle dikkat çekiyor. DEDAŞ emeklisi Selahattin ve Zennur’la birlikte objektiflere poz veren Mehmet Atayan, o dönemde giyimleriyle lisenin şık giyinen öğrencileriydi. Liseli o gençlik, kıyafetleriyle idarecilerden tam puan alırdı.

ZAMANLARINI LİSEDE GEÇİRİRLERDİ

Batman kent merkezi nüfusu 20 binlerdeydi. Batman Lisesi’nde okumak ise ayrıcalıktı. Batman Lisesi’nde okumak şimdi ki ‘Üniversite’ ile eş değerindeydi. 1972 yılında Batman Lisesi’nde iz bırakan 70’li gençliğin lise binasının önünde çektiği hatıra kareden bazı simalar; Sedat, Yılmaz İşcan, Mehmet Atayan, oturanlardan Selim ile merhum Ziya Şen.

BAHÇELİ GENÇLİK SPOR

Batman’ın eski mahalli takımlardan Bahçeli Gençlik Spor’da  o dönemler Batman’ın üç amatör takımda forma şansı bulamayanlar giyerdi. Batman Petrolspor, Batman Gençlikspor ve Yeşiltepe, petrol şehrinin köklü amatör ekipleriydi. Mahalli takımlar arasında da Bahçeli Gençlik güçlü kadrosuyla diğer takımlara kök söktürürdü. Süleyman Toy, Nurettin Kıyançiçek, kaleci Vedat Koyuncu, Mehmet Atayan, Nezir Erdem’in forma giydiği Bahçeli Gençlik kulübünün idarecisi ise bankacı Asım bey’di. İşte TPAO stadında bir futbol turnuvasında maç öncesi Bahçeli Gençlik Spor’un on biri.

Editör: TE Bilişim