Barış Arslan

*Batman’ın ilçe ve beldeleri arasında ‘başkan’lık unvanını elinde bulunduran Hasankeyf Belediye Başkanı Vahap Kusen, çevrecilere destek veren başkandı. Tema Vakfı Başkanı Hayrettin Karaca ise dönemin Batman Valisi Efkan Ala ile Batıraman dağında çevrecilerle ‘Türkiye çöl olmasın’ hareketi başlatmıştı. İşte Batmanlı çevrecilerin bir dönemler Tema Vakfı Başkanı Karaca ile birlikte oldukları karelerden bir kesit.

ÇEVRECİ BAŞKAN

Abdulvahap Kusen, 5 dönemdir Hasankeyf Belediye Başkanlığı görevi yapıyor. Tarihi doku kadar çevreye de önem veren Kusen, 2000 yılların başında Batman Çevre Gönüllüleri ile birlikte önemli etkinliklere imza atmıştı. Dönemin Hasankeyf Kaymakamı ve Fen Lisesi eski Müdürü Hasan Erdal’ın da aralarında bulunduğu bir grup çevreci, Hasankeyf kalesinde bu hatıra kareyi çekmişti.

BATIRAMAN’DA ALA VE KARACA

Tema Vakfı Başkanı Hayrettin Karaca, Batman’a konuk olduğunda dönemin Valisi Efkan Ala, o’nu yalnız bırakmamıştı. Raman ve Batıraman’da petrol sahalarını dolaşan Karaca’ya, eski İçişleri Bakanı olan Efkan Ala’ya, Batman Çevre Gönülleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa da eşlik etmişti. İşte Raman’da Ala ile Karaca’nın sohbetinden bir fotoğraf

TEMA GÖNÜLLÜLERİ

‘Türkiye çöl olmasın’ kampanyasını 2000 yılların başında ülkenin bir dört yanına yayan isim Tema Vakfı Başkanı Hayrettin Karaca idi. Batman eski Çevre ve Orman İl Müdürü İbrahim Ulusoy’un da destek verdiği Tema Vakfı’na yüzlerce çevreci katılmıştı. İşte TED Koleji Müdürü Hasan Erdal’ın da aralarında bulunduğu Tema’nın 2000 yıllarındaki Batman gönüllüleri.

HASANKEYF BİR BAŞKAYDI

Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf, bir zamanlar onlarca etkinliğinin yapıldığı mekândı. Hasankeyf kalesi girişinde stantlar kurulurdu. İlkbahar ile güz döneminde yerli ve yabancı yüzlerce turistin konuk olduğu antik kentte çevrecilerin kurdukları stantlar ana-baba gününe dönüşürdü. Yıl 2001. Hasankeyf kalesi önünde kurulan stant da hem Hasankeyf hem de çevre konulu etkinlik büyük ilgi görmüştü.

Editör: TE Bilişim