Barış Arslan

*Batman’ın Beşiri ovasındaki önemli simalar politikayla iç içeydi. Petrol kentinde iz bırakan göz doktoru Zafer Beken’di. Yine tanınan politikacılardan eski Milletvekili Faris Özdemir, seçim kampanyalarında adım adım gezerdi. 2000’li yıllar öncesinde il yöneticileri etkinlikleri kaçırmazdı. İşte Batman’da unutulmayan nostalji kareler.

BEŞİRİ’NİN RENKLİ SİMALARI

Yıl 1990. Yer Ankara Dedeman oteli. Beşiri ilçesinin tanıdık simalarından Metin Banlı, Halil Taş ve Server Apaydın bir arada. Batman’ın ‘il’ olduğunda başkentin yolunu tutan Banlı, Taş ve Apaydın, Siirt’te yaptıkları aktif siyaseti Batman’da sürdürmüşlerdi. Aradan geçen 29 yıl gibi bir sürede üç renkli sima arasında Taş, aktif siyaseti bıraktı.

 UNUTULMAYAN GÖZ DOKTORU

Batman eski Devlet Hastanesi’nin yanı sıra Medikal Hastanesi’nde de hizmet veren göz doktoru Zafer Beken, hem idareci hem de doktorluğuyla 90’lı yıllarda örnek gösterilen hekimdi. Uzun bir süre önce İzmir’e yerleşen göz doktoru Beken, 90’lı yıllarda özel hastaneye getirdiği yeni cihazlarla objektiflerimize böyle yansımıştı.

SEÇİM KAMPANYALARI BÖYLEYDİ

Burası Sason ilçe meydanı. Yıl 1995. DYP’den Milletvekili seçilen Faris Özdemir, dönemin Sason Belediye Başkanı İrfan Arslan’la birlikte seçmenin taleplerini dinlerdi. Eski seçim kampanyalarında hoşgörü ön plandaydı. Şimdi de politikacıların siyaset yaptıkları o meydanın dili olsa da eski seçimlerin havasını anlatabilse. Seçim kampanyaları kent merkezi kadar ilçelerde de renkli geçerdi.

ESKİ VALİ KOÇAKLAR ve EKİBİ

1998-2000 Yılları arasında Batman Valiliği yapan Temel Koçaklar, etkinlikten etkinliğe koşardı. Dönemin Emniyet Müdürü merhum Öztürk Şimşek ve dönemin İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Altun, bir etkinlikte objektiflerimize böyle yansırken, eski Vali Koçaklar Danıştay’dan emekli oldu. Emniyet Müdürü Şimşek hayatını kaybetti. İl Sağlık Müdürü Dr. Altun, ise halen İstanbul’da bir sağlık kuruluşunda görev yapıyor.

Editör: TE Bilişim