Barış Arslan

*Batman’ın ilk günlük gazetesi Çağdaş, ‘ilçe’ döneminde etkinliklerin de öncüsüydü. Batman Lisesi’nin 70’li yıllarda gençliği daha İspanyol paça pantolon ve geniş yakalı gömlekleri tercih ederdi. Batman’da 30 yıl önce futbolseverler, maç izlemek için otellerin salonlarına akın ederdi. İşte eski Batman’dan bir kesit daha…

LİSELİ GENÇLİK BÖYLEYDİ

Batman’da ilk ‘lise’ olarak bilinen Batman Lisesi, o dönemlerin fakültesi gibiydi. Yıl 1975. Yer: Batman Lisesi bahçesi. Eski lise binası yıkılmadan önceki hali de sararan karede görülüyor. 1975-76 eğitim-öğretim yılı mezunlarından Ziver Aslan, Nizamettin Özlük, Mirhan Gülsever (ayaktakiler), Selahattin Özçelik ve İlhami Oran (oturanlar). Liseli gençlik o dönemlerde daha çok İspanyol paça pantolon ve geniş yakalı gömlek giydiğini gösteren kare.

İLKLERİN ÖNCÜSÜ BATMAN ÇAĞDAŞ

Batman Çağdaş, ilklerin gazetesi olduğunu 1980’li yıllarda kanıtlamıştı. ‘Yılın Başarılıları’ yarışmasında Batman Çağdaş’ın ödül töreni ‘TPAO 1 nolu’ misafirhanesinde yapılmıştı. Yıl 1987. Dönemin Belediye Başkanı Ataullah Hamidi, ödül töreninde yılın işadamı, ebesi, sporcusu ve hemşiresine plaket ve çeşitli armağanlar dağıtmıştı. İşte o ödül töreninden bir manzara.

PETROLCÜLER, BASINLA İÇ İÇEYDİ

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ve TÜPRAŞ Batman Rafinerisi yöneticileri, bir dönemler Batman basınıyla iç içeydi. TÜPRAŞ Batman Rafineri eski Müdürü Cevat Kocaman, Rafineri  İşletme Müdürü Selahattin Güvençli, TPAO eski Bölge Müdürü Mehmet Yamaç ve eski petrolcüler, Batman’ın 30 yıl öncesinin basın mensuplarıyla bir araya gelir, etkinliklerde önemli rol oynardı. İşte 84’te TPAO 1. Nolu misafirhanede Batman Çağdaş’ın bir etkinliğinden kare.

FUTBOLSEVERLERİN, MAÇ TUTKUSU

1985-86 Yıllarında Cine-5 TV, futbolseverlerin tutkusuydu. Naklen verilen maçları Batmanlı futbolseverler kaçırmazdı. İşte eski ASKO otelinin salonuna sığmayan futbolseverler FB-GS maçını otelin salonunda böyle izlemişti. Batman’da futbola olan tutku da mazide kaldı.

Editör: TE Bilişim