Barış Arslan

GÜLTEPE’DE İLK YATIRIM
Son 20 yılda Batman’ın modern mahallesine dönüşen Gültepe’de Bölge Devlet Hastanesi’nden sonra ilk yatırımlardan biri de 250 kişi kapasiteli Batman Çocuk Yuvası inşaatı ve lojmanlarıydı. ‘Demiryolu köyü’ olarak bilinen Tilmerç yakınlarında atılan Batman merkez çocuk yuvası inşaatı 245 bin TL ile ihaleye verilmişti. O dönemde birçok tesisin inşaatını üstlenen Dekar firması, Çocuk Esirgeme Yuvası ile 10 daireli lojman işini üstlenmişti. 13 Nisan 1998 tarihinde temeli atılan bina ve lojmanlar, 15 Ekim 1999 tarihinde tamamlanmıştı. İşte Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün 1998 yılında yaptığı ilk yatırımın karesi.


HAMİDİ’DEN RAKİPLERİNE JEST
İki dönem Belediye Başkanlığı ve üç dönem de Batman Milletvekilliğini yapan Ataullah Hamidi, yerel ve genel seçimlerde rakiplerini ziyaret etmeyi gelenekselleştirmişti. Her seçim kampanyasında adaylara ziyaret turu gerçekleştiren Hamidi, 1997 seçimlerinde Refah Yol’dan aday olan Sait Ekinci’yi Turgut Özal Bulvarı’ndaki Ofisinde ziyaret ettiğinde objektiflerimize böyle yansımıştı.


MERHUM ÖZDEMİR’DEN HATIRA
Batman eski Milletvekili Faris Özdemir’in babası merhum Fahrettin Özdemir, çok sevdiği Çeşmebaşı (Serekaniye) köyünü bir yere değişmezdi. Özellikle ilkbahar mevsiminde konuklarını köyde ağırlayan merhum Özdemir, bir bahar mevsiminde köye gelen DYP eski Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Bülbül, Gençlik ve Spor İl eski Müdürü Hamit Kanağı ve beraberindekileri karşıladığı o andan bu hatıra fotoğrafı geride kaldı.


NİKAH MÜDÜRÜ’NÜN REKORU
Batman Belediyesi Evlendirme Müdürü Nuri Turgut, yaklaşık 30 yıldır başarıyla görevini sürdürürken, Batman’da yüzlerce çiftin nikahını kıydı. Dönemin Batman Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek’in nikah şahitliğini yaptığı bir çift için Belediye Evlendirme Müdürlüğü’nde yapılan o törenden bir kare.


ANKESÖRLÜ TELEFON DÖNEMİ
Cep telefonlarının olmadığı dönemlerde PTT Başmüdürlüğü, ‘Başmüdürlük binası’ başta olmak üzere trafiğin yoğun olduğu yerlere ankesör telefon kulübeleri kurmuştu. Ankesörlü telefonlar 1990’lı yılların ortalarında yaygındı. Cep telefonlarının artmasıyla birlikte ankesör telefon dönemi de tarih oldu. İşte Batman PTT Başmüdürlüğü önünde yıllar öncesinde onlarca ankesörlü telefon kulübeleri ile kartpostalların satıldığı tezgahtan bir an.

 

Editör: TE Bilişim