**Batman’ın eski günlerini okurlarına yaşatan ilk günlük gazete Çağdaş, sararan arşivindeki kareleri sizlerle buluşturmaya devam ediyor. İşte Batman’ın dününe ait bir kesit daha.

HALKLA İÇ İÇE VEKİL
3 Dönemdir Batman Milletvekiliğini sürdüren Ziver Özdemir, 90’lardan bu ayana aktif siyasetin içinde. Refah, FP ve Saadet partilerinde de siyaset yapan Özdemir, 3 dönemdir Ak Pati’de aktif siyasete atıldığı günden bu yana halkla iç içe. Özdemir, 90’lı yılarda bir seçim arifesinde eski kuyumcular pasajında beraberinde eski Belediye Başkanı Mahmut Tileği ile esnafı dolaşırken objektiflerimize böyle yansımıştı.

95’TE TP’DE YIL DÖNÜMÜ
TP Batman Bölge Müdürlüğü’nde bir yıl dönümü karesi. 1995-97 yılları arasında TP Batman Bölge Müdürlüğü’nü yapan başarılı petrolcü Erdal Ahıska, eski saray binasında. 10 Aralık 1995 yılındaki yıl dönümünde ünite müdürleri ile petrol emekçilerinin sertifika ve ödüllerini dağıtan Ahıska, örnek bir yöneticiydi. TP’deki yıl dönümleri bir başkaydı. Aradan yıllar geçse de eski petrolcüler o yıl dönümlerini unutamıyor.

BU GÜZERGAH BETON YIĞININDAN UZAKTI
Yıl 1996… Burası Cumhuriyet caddesi... Cumhuriyet meydanına giden bu güzergah beton yığınına dönüşmemişti. Altın Başak Oteli’nin bulunduğu güzergahta aile çay parkları vardı. Valilik konağı ve Tarım teşkilatının bir arada olduğu o güzergah son 20 yılda öyle bir değişti ki o güzergahta oturanlar bile hızla değişime inanamıyor. İşte bir nüfus sayımında kimsenin sokakta olmadığı o Cumhuriyet caddesinden o beton yığınının olmadığı bir manzara.

BALIKÇILAR ADRES DEĞİŞTİRMEDİ
Burası; eski Mehtap Sineması’na giden 16. Cadde güzergahı. Elma sokağının başındaki iş yerlerinin büyük bir bölümü balıkçıların tezgahından oluşurdu. Günümüzde birçok balıkçının hala mesleğini sürdürdüğü o alan eski esnafları bir arada bulunduruyor. Kış mevsiminde o güzergahtaki tezgahlarda balık çeşitlerini görmeye gelenler izdihama neden olmuştu. İşte şehirde eski balık tezgahlarından bir fotoğraf.

Editör: TE Bilişim