Barış Arslan

*TP Batman Bölge Müdürlüğü petrolcülüğün de okulu gibiydi. Yüzlerce petrolcünün yetiştiği TP Batman Bölge Müdürlüğü’nde uzun yıllar görev yapan Şeref Özekinci, artık aramızda değil. Batman-Beşiri karayolu yıllar önce de sürücülerin korkulu rüyasıydı. Kıra Dağı rampasında görünmez kazalar yaşanırdı. Dönemin Batman’ın ilçe Kaymakamları, TP Bölge Müdürlüğü’nden yardım alabilmek için eski Bölge binasına akın ederlerdi. İşte eski Batman’dan kareler…

TP’DE İZ BIRAKAN YÖNETİCİYDİ

TP Batman Bölge Müdürlüğü’nü uzun yıllar sürdüren Mehmet Yamaç’ın yardımcısı olan aslen Kayserili Şeref Özekinci, petrolcülerin takdir ettiği bir isimdi. Batman’dan ayrıldıktan sonra kısa bir dönem TP Genel Müdürlüğü’nde de görev yapan Özekinci, bir süre önce hakkın rahmetine kavuştu. İşte Özekinci’nin, 1990’lı yıllarda Bölge Müdür Yardımcılığı yaptığı makamındaki son karesi.

KAZA GÜZERGÂHI

Şu günlerde mıcırlı taş serimi yüzünden 15’i aşkın kazanın yaşandığı Batman-Beşiri karayolu, 90’lı yıllarda da görünmez kazaların güzergâhıydı. Beşiri-Kıra Dağı rampasındaki yolun darlığı yüzünden ağır tonajlı araçları görünmez kazalar bekliyordu. İşte Örmegözü köyü yakınında bir aracın şarampole devrildiği sırada yardıma koşan vatandaşlardan bir manzara.

KAYMAKAMLAR TP KAPISINDA

90’lı Yıllarda Batman’ın yeni ‘il’ olduğu dönemlerde Valilik kadar TP Batman Bölge Müdürlüğü imkânlarıyla bilinen bir kurumdu. Batman’ın ilçe Kaymakamları sorunlarının çözümü konusunda bölgede petrol arayan TP’nin üst düzey yöneticilerinden başta yol olmak üzere altyapı konusunda destek isterlerdi. İşte Batman’ın Vali Yardımcılarından Bayram Ali Köse, Beşiri eski Kaymakamı olan Artvin eski Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu aralarında bulunduğu Batman’ın 5 Kaymakamı, TP Batman eski Bölge Müdürlüğü kapısında objektiflerimize böyle yansımıştı.

DEMİREL ESKİ KONAKTA

Eski Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel, 1994 yılında konuk olduğu Batman’da şimdi ki Cumhuriyet ortaokulunun bulunduğu eski vilayet konağında ağırlanmıştı. Dönemin Valisi Salih Şarman, eski il yöneticilerinden TEK Müdürü Reşit Alp, Sivil Savunma Müdürü İzzettin Seçkin ve Tarım eski İl Müdürü Fevzi Aslan’ın da bulunduğu o karşılama töreninden geriye bu kare kaldı.

Editör: TE Bilişim