Barış Arslan

1999’DA TURGUT ÖZAL BULVARI

Batman’ın kalbi konumundaki Turgut Özal bulvarı, bir zamanlar partilerin seçim lokallerinin  güzergahıydı. Yıl 1999. Genel seçim öncesinde Batman’dan bir kare. Seçim panayırı andıran güzergahta dönemin partileri Anavatan, Doğru Yol, CHP ve Refah Partilerinin flama ve bayraklarıyla süslenen ‘99 seçiminin gerisinden bu kare kaldı.

MEYDANDA KUTAN

Yıl 1996. Dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Recai Kutan, seçim öncesi partililere Cumhuriyet meydanında seslenmişti. Dönemin Batman eski Milletvekilleri Alaettin Aydınsever, Musa Okçu, eski Milletvekili Ziver Özdemir, Batman eski Belediye Başkanı Mahmut Tileği ve Beşiri eski Belediye Başkanı Ahmet Çiftçi’nin de aralarında bulunduğu partinin üst düzey kurmalarıyla birlikte Kutan, meydanda konuşma yaparken objektiflerimize böyle yansımıştı. Kutan, 54. Hükümette bir yıl süreyle Bakanlık yapmıştı.

OVADA PAMUK YERİNİ MISIRA BIRAKTI

Bir zamanlar Batman ovasının tamamını pamuk kaplardı. 2000’li yılların başına kadar ‘beyaz altın’ olarak bilinen pamuk, üreticilerin umuduydu. Batman ovasında yetişen kaliteli pamuk, Adana ve Gaziantep’teki pamuk fabrikalarında ipliğe dönüşürdü. O kaliteli pamuğun yerini ise şimdilerde mısır aldı. Pamuk tarlalarında yüzlerce işçi çalışırdı.

BİR İŞÇİ GİBİ ÇALIŞIRDI

Yıl 1994. Batman Belediye Başkanlığı’na seçilen merhum Salih Gök, hizmet gitmeyen kenar mahallelerde bir işçi gibi çalışırdı. Hizmeti kenar mahallelerden başlatan merhum Gök, o dönemlerde kısıtlı imkanlara rağmen hizmetiyle vatandaşların gönlünde taht kurmuştu. İşte Gök’ün işçilerle bir sokağın beton çalışması sırada objektiflerimize yansıyan anı.

GÜNEYDOĞU RAPORUNU O HAZIRLAMIŞTI

Yıl 1995. Prof. Dr. Doğu Ergil, TOBB’tan aldığı destekle ‘Güneydoğu’ raporunu hazırlayan isimdi. Bölgede Batman’ı da programına alan Ergil, dönemin BATSO Başkanı merhum Mehmet Teymur ile Batman Çağdaş Gazetesi yazı İşleri Müdürü Arif Arslan’dan göçün yoğun olduğu Batman’la ilgili bilgi almıştı. İşte Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’ndeki ‘yılın başarılı gazetecileri’ yarışması ödül töreninde Ergil, merhum Teymur ve Arslan’dan geride kalan fotoğraf.

Editör: TE Bilişim