Barış Arslan

*90’lı Yıllardan günümüze kadar Batman’da işsizlik manzaraları değişmedi. Eleman alımlarının yapıldığı Atatürk kapalı spor salonu, işsizlere dar geliyordu. Batman’ın eski Vilayet konağının dili olsa da ağırladığı Bakan ve üst düzey yetkililerini anlatsa. Eski Batman’dan çarpıcı birkaç kare daha…

İŞSİZLER, KAPALI’YA SIĞMIYORDU

Batman’ın 750 seyirci kapasiteli Atatürk kapalı spor salonu, spor müsabakaları kadar işsizleri de geçmişten günümüze dek konuk etti. İşte Batman’ın 1990 yılında ‘İl’ olduktan sonra bazı kurum ve kuruluşların açtıkları eleman sınavına başvuran gençlerin katıldıkları bir sınavdan manzara. Petrol şehrinde bu tablo hiç değişmedi.

ESKİ VİLAYET KONAĞINDA BAKAN KARŞILAMASI

Yıl 1994. Dönemin Tekelden sorumlu Devlet Bakanı merhum Nafiz Kurt, yerel seçimler öncesinde çıkarma yaptığı Batman’da bir de Batman Valiliğine konuk olmuştu. Dönemin Valisi Salih Şarman, eski Karayolları Şube Müdürü İhsan Güç, Kültür-Turizm İl eski Müdürü Şehmus Kartal’ın aralarında bulunduğu yöneticileri, şimdi ki Meydan ortaokulu olan eski vilayet konağı bahçesinde merhum Kurt’u karşıladığında objektiflerimize böyle yansımıştı.

HEM İLÇE HEMDE İL YÖNETİCİLİĞİ YAPTI

Batman’ın ‘İl’ öncesi ve sonrasında Tarım teşkilatının başındaki isim Fevzi Aslan’dı. Batman’ın ilk Tarım İl Müdürlüğü unvanını da elinde bulunduran Aslan, hindi palazı üretme istasyonunu Akça köyü karşısındaki tesiste açmıştı. Aslan, Tarım teşkilatının başından ayrılınca o tesis de kaderine terk edilmişti.

SHP HEYETİ, İNÖNÜ’YÜ KARŞILARKEN

Yıl 1987. SHP’nin başındaki lider Erdal İnönü’ydü. SHP İlçe teşkilatından Emin Ekinci, Abdullah Kaya ve eski lokantacı Kazım Başalak ustanın da aralarında bulunduğu heyet, Mardin’den Batman’a gelen merhum İnönü’yü Hasankeyf girişinde karşılamıştı. O heyet, objektiflerimize böyle poz vermişti.

STADYUMDA İLK ORKESTRA

Burası Batman 16 Mayıs şehir stadyumu. Yıl 1992. Kültür-Turizm Bakanlığı’nın Güneydoğu turnesine çıkardığı Devlet orkestrası, Batman’ı da programına almıştı. Stadyumun ortasına kurulan orkestrayı ilk kez dinleyen izleyicilerin ilginç değerlendirmeleri, o zamanlar da yaygın medya’ya da konu olmuştu. İşte stadyumdaki orkestradan bir kare.

Editör: TE Bilişim