Barış Arslan

ENGELLİ ÇOCUKLARA SANDALYE

Yıl 1995, Yer Atatürk Kapalı spor salonu. Dönemin Kızılay Şube Müdürü Hamit Kanağı ve Çarşı Mahallesi eski muhtarı ‘Şeyho Merı’ lakaplı merhum Şehmus Tunç, mahallelerde tespit ettikleri 10 engelli çocuğa dağıttıkları tekerlekli sandalyelerden bir manzara. Sorunlara duyarlılıkları ile bilinen eski muhtar merhum Tunç ile Kanağı’dan geride bu kare kaldı.

İLUH, HAŞERELERE KARŞI İLAÇLANIRDI

Burası kentin çekirdeğini oluşturan İluh mahallesi. Her yaz mevsiminde İluh’u akrep ve haşerelerden temizlemek için ilaçlama çalışmalarına ağırlık verilirdi. Bir dönemler daha çok kerpiç evlerin olduğu İluh’taki eski yapıları yaz mevsiminde ilaçlayan Belediye’nin de bu çalışmaları geride kaldı. Çünkü İluh’ta kerpiç ev sayısı yok denecek kadar azaldı.

NEREDE O BATMAN LİSESİ?

İsmi tüm isteklere rağmen bir türlü iade edilmeyen Batman’ın ilk lisesinden bir kare. Yıl 1993. Dönemin izcileri Batman lisesi bahçesinde kurdukları İzci çadırı ile orman haftasını böyle kutlamıştı. Şimdi ne o lisenin adı kaldı ne de İzcilerin etkinlikleri. İşte o iz bırakan İzcilerin bir etkinliğinden fotoğraf.

KALDIRIMLAR DETERJAN İLE YIKANIRDI

Yıl 1994. Belediye Başkanı merhum Salih Gök döneminde Batman’ın merkezi cadde ve güzergahları zaman zaman deterjanla yıkanırdı. Burası Cumhuriyet caddesi. İlayda temizlik firması ile Batman Belediyesi’nin ortaklaşa temizlik kampanyasından işçiler Cumhuriyet caddesinin kaldırımlarını deterjanla yıkarken, o an objektiflerimize böyle yansımıştı.

HAVA LİMANINDA BİR KARŞILAMA

Batman hava limanının henüz apronu yoktu. Uçaklar piste indiğinde hemen karşısında kurulan derme çatma ağırlama yerinde Başbakan ve üst düzey bürokratlar ağırlanırdı. Yıl 1995. Dönemin Valisi Salih Şarman, Hava Meydan Komutanı emekli Albay Muharrem Atak ve Belediye Başkanı merhum Salih Gök, dönemin Başbakanı Tansu Çilleri’i meydanda karşılarken o andan bir kare.

Editör: TE Bilişim