Barış Arslan

1969’TA İKİNCİ CADDE
Yıl; 1969… Batman’ın hareketli caddesi olarak bilinen ‘Bankalar Caddesi’ aynı zamanda otellerin güzergahıydı. Otel Petrol Palas, Japon pasajı karşısındaydı. Adını petrolden alan Batman’ın bazı mekanlarının adı da ‘kara altın’ın adını alıyordu. Üç katlı petrol otelinin zemin katında ise ‘Petrol Eczanesi’ vardı. Karşısında ise henüz hastanenin olmadığı şehirde doktorların ofisleri vardı. İşte 1960’lı yılların sonlarından bir Batman manzarası.

ESKİ MUHTARLAR DERNEĞİ
80-90 Yıllarda Muhtarlar Derneği’nin merkezi Cumhuriyet meydanıydı. Muhtarların görev yaptığı binanın zaman zaman sürpriz konukları da oluyordu. İşte bir hafta sonunda ilkokul öğrencilerinin ziyaret ettiği Muhtarlar Derneği binasının olduğu ‘Cumhuriyet’ meydanından bir kare.

SPOR KULÜPLERİYLE DAYANIŞMA
Yıl; 1997… Batman Belediyespor ile Karşıyaka takımlarının mücadele ettiği 3. Ligde iki takımın müsabakası öncesinde dönemin Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, Altın şiş lokantasında iki ekibi ve kulüp yöneticilerini ağırlamıştı. Lokantacı Faik Tekin, Emniyet Müdürü Erkan, avukat Abdullah Akın ve işadamı Enver Özdemir, objektiflerimize böyle yansımıştı.

DİREKÇİ’NİN MİTİNGİ
1995-96 Yerel ve genel seçimlerinde dönemin Demokrat Partisi’ne renk katan eski politikacılarından siyasetin sempatik ismi Ekrem Direkçi idi. DP Genel Başkanı merhum Aydın Menderes’i, Cumhuriyet meydanında ağırlayan Direkçi’nin o seçim mitinginden geriye bu kare kaldı.

O RENKLİ SİMALAR YOK
Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü Belediyesi’nde uzun yıllar Belediye Başkanlığı yapan merhum Ali Kıyanç ile muhtar Sabır Duman, boş zamanlarını daha çok belde girişindeki dinlenme tesisinde geçirirdi. İşte 1996’dan bir kare. Belde girişinde arkadaşlarıyla dinlenen eski Başkan Kıyanç ve Duman, şimdi aramızda yok.

Editör: TE Bilişim